'Kontakt iz Hrvatske uputio me na Modrića još 2008.'

Trener ukrajinskog Dnjipra Juande Ramos svojevremeno je kao menadžer Tottenhama iz Dinama doveo na White Hart Lanea Luku Modrića, a sada vjeruje da bi bio odlično pojačanje madridskom Realu.

13.7.2012.
17:28
VOYO logo

Španjolski strateg bio je trener sadašnjeg Modrićeva kluba Tottenhama, a jedno vrijeme proveo je i na klupi izglednog novog odredišta hrvatskog veznjaka, madridskog Reala.

"Moj kontakt iz Hrvatske uputio me na Modrića još 2008., a intenzivno sam ga pratio od Eura te godine. Na tom natjecanju bio je odličan i više nisam dvojio da upravo Modrić može ponuditi iskorak mojoj tadašnjoj momčadi u ofenzivnom dijelu igre", prisjetio se Ramos u razgovoru za španjolsku Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, izrastao je u fantastičnog nogometaša, iznad svega vrlo inteligentnog u igri. Uvijek pronalazi najbolja riješenja, a očito je da je dodatno obogatio svoj talent od kako smo surađivali", smatra španjolski strateg.

Ramos je siguran da hrvatski reprezentativac može pokriti sve pozicije u sredini terena, te u budućnosti uspješno odmijeniti Xabi Alonsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posjeduje sposobnosti organizatora igre i dobro se snalazi na svim pozicijama. Također, vrlo je dobar kada momčad nije u posjedu lopte. Fizički je čvrst i stabilan s kvalitetnim radom donjeg dijela tijela. Što je posebno važno, ne skriva se od obrambenih zadataka. Defenziva mu nije najjača strana, ali sigurno niti nedostatak jer puno “radi” u igri. Uz sve to, vrlo je odgovoran i pristojan mladić koji neće imati problema s uklapanjem u novu sredinu niti s podnošenjem pritiska koji dolazi kada igrate u Realu", zaključio je Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo