HRVAT POTPISAO ZA BAYERN, BRACO PRESRETAN / Odbio je pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast: 'Oduševljeni smo'

Image

Prije nekoliko godina priliku je tada 18-godišnjem Stanišiću dao Niko Kovač u svojoj prvoj utakmici na klupi Bayerna. Bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv PSG-a

2.7.2021.
12:13
VOYO logo

Nijemac hrvatskih korijena Josip Stanišić potpisao (21) je za Bayern do 2023. Riječ je o centralnom braniču koji je svojevremeno bio na radaru HNS-a.

"Stanišić je odbio Hrvatsku. Telefonski sam razgovarao s njegovim ocem, kazao mi je da u ovom trenutku ne bi prihvatio poziv iz Hrvatske. Kazao mi je otac da je Josipu menadžer Dieter Hoeness, brat Ulija Hoenessa, šefa Bayerna, a ima pretpoziv njemačke reprezentacije, što mu više znači. Nema ljutnje, tako je kako je", izjavio je svojevremeno bivši glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanišić je u travnju debitirao za Bayern te je protiv Uniona odigrao sjajno.

"Najveći san mi je igrati za Bayern. I kao dijete sam redovno gledao treninge prve momčadi, a sada ću ja trenirati sa svim tim igračima. Jako sam sretan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor i zahvaljujem se svima u klubu", poručio je Stanišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Josip je sjajan dečko. Rođen je i odrastao je u Münchenu. Oduševljeni smo što je potpisao ugovor s Bayernom i vjerujemo da će ubrzo napraviti iskorak u karijeri", poručio je sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanišić je, inače, po vokaciji centralni branič, ali ono što je kod njega posebno jest činjenica da može igrati na obje bekovske pozicije i podjednako dobro igra i lijevom i s desnom nogom.

Predomislili li se kojim slučajem oko poziva HNS-a mogao bi u budućnosti, ako bude igrao u Bayernu, biti jedno od rješenja na desnom beku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo