Šimunićeva zadnja slamka spasa: 'Sve će se znati brzo'

'Točno znam tko iz FIFA-e stoji iza toga, ali još sada neću kazati. I dalje sam veliki optimist da će Josip imati pravo nastupa na SP jer idemo na Arbitražni sportski sud iz Lausanne.

20.3.2014.
11:56
VOYO logo

FIFA-ina Komisija za žalbe odbila je žalbu Josipa Šimunića na izrečenu kaznu od 10 utakmica suspenzije s natjecateljskih utakmica hrvatske reprezentacije, no on i njegov odvjetnik još vjeruju kako postoji nada da će se situacija preokrenuti i da će kažnjeni branič nastupiti na SP-u.

"U srijedu smo dobili odluku FIFA-e iako u njoj stoji da je donijeta još 21. veljače. Pritom se Komisija uopće nije sastala, nego je su sve obavili telefonskim konzultacijama. Točno znam tko iz FIFA-e stoji iza toga, ali još sada neću kazati. I dalje sam veliki optimist da će Josip imati pravo nastupa na SP jer idemo na Arbitražni sportski sud iz Lausanne (CAS). Sve će se znati brzo. Tražit ćemo od CAS-a da privremeno odgodi primjenu FIFA-ine kazne i dopusti Šimuniću igranje za reprezentaciju dok ne odluči o svom pravorijeku. Postoji nekoliko predmeta u kojima je CAS to već učinio. To je njegova praksa, to mu piše u Kodeksu. Znamo za pojedine sportaše, poput jedne atletičarke, kojima je CAS dopustio da nastupe na Olimpijskim igrama dok nije riješio njihov predmet. Zato računamo da će jednako biti sa Šimunićem. Imamo rok od tjedan dana da predamo žalbu i još dva da je obrazložimo. Potom će se oni brzo oglasiti o našem zahtjevu", rekao je Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača Sportskim novostima i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbacili su žalbu bez pravog objašnjenja. Kao da smo u osnovnoj školi, napisali su nam - to što vi tvrdite nije tako zato što nije. Čak su naveli da kad idete na Google uvijek se uz taj pozdrav veže da je fašistički. Glavni svjedok bio je im povjesničar iz Amerike koji je poznat po zauzimanju za srpske stavove. Isticali smo da je u mnogo navrata bio nevjerodostojan, a oni su rekli - u redu, u pravu ste, ali u ovom je vjerodostojan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo