'Ovo je najveća kriza u povijesti Hajduka!'

Nadzorni odbor Hajduka održao je sjednicu na kojoj je smijenio Hrvoja Maleša i za predsjednika postavio Marina Brbića. 'Nije me briga što Kerum misli.

19.7.2012.
13:06
VOYO logo

Podsjetimo, iako je Marina Brbića izabrao Nadzorni odbor kluba, gradonačelnik Splita Željko Kerum ga je u ime većinskog dioničara, Grada Splita, odbio imenovati prvim čovjekom kluba s Poljuda.

"Neću podržati izbor Brbića za predsjednika Hajduka. Riječ je o čovjeku Jake Andabaka koji je nekorektan jer želi preuzeti kontrolu nad Hajdukom, a ima samo šest posto dionica. Neka kupi dionice pa postavlja ljude, koga hoće", izjavio je Kerum u srijedu i zatražio raspuštanje NO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Nadzorni odbor se u četvrtak sastao i potvrdio Brbića za predsjednika.

"Nije me briga što Kerum misli, zakonski Gradsko vijeće ne treba potvrditi odluke Nadzornog odbora. Zahvaljujem Malešu i čestitam Brbiću koji je novi predsjednik Hajduka", rekao je Josip Paladino, predsjednik NO-a, te dodao: "Kad se radi o pojedinačnim mišljenjima čovjek ima pravo reći da će skinuti šešir i hlače, ne i ljude. Postoje sustavi koji za to brinu. Hajduk je časno i korektno odradio sve što je u njegovoj moći. Mi smo Brbića jednoglasno izabrali na javnom natječaju među brojnim kandidatima. Njega smo predložili Gradskom vijeću Splita što u konačnici nije neophodno. Mi, brinući o interesu kluba, ne možemo čekati novu sjednicu, što smo po zakonu trebali napraviti", kazao je Paladino i nastavio o financijama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveća kriza u povijesti Hajduka i moramo reagirati hitno. Prošli tjedan, u srijedu, od banke je stigao prijedlog jamstva koje je trebao potpisati Grad, nakon čega su službe Grada ocijenile da je taj prijedlog neprihvatljiv. Dali su kontraprijedloge koji su neprihvatljivi banci, nakon čega je banka odustala od kredita. Došli smo u situaciju da je cijeli program financiranja Hajdukovih obveza došao u pitanje. Mi smo sada u jednoj ozbiljnoj financijskoj krizi. Svi naši modaliteti skidanja suspenzije i plaćanja obveza pali su u vodu na temelju odluke Gradskog vijeća. Ako Grad ne uspije platiti Šibeniku, u subotu se neće moći nastupiti protiv Istre. Pravne službe Grada jamstvo su izmijenile, što je ostalo neprihvatljivo banci, te sada možemo samo špekulirati o tome što je bilo sporno. Mi kao Nadzorni odbor nismo bili involvirani u taj dio. Moram priznati da mi je teško razumjeti što se dogodilo, ali se dogodilo. Sada smo u situaciji da stojimo na pruzi s ugašenim autom, a ususret nam juri vlak koji će nas zgaziti", kaže Paladino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo