JEDVA PREŽIVLJAVAJU /

Engleski prvoligaš u borbi je za opstankom: Spasitelja vide u treneru Vatrenog?

Image
Foto: Profimedia

Nakon šest odigranih utakmica, osvojili su svega četiri boda, što ih svrstava na 16. poziciju, s jedva bodom iznad zone ispadanja

5.10.2024.
22:48
Profimedia
VOYO logo

Everton već dulje vrijeme prolazi kroz turbulentno razdoblje. Od trenutka kada je Carlo Ancelotti 2021. prešao u Real Madrid, Everton je gotovo svake sezone suočen s borbom za opstanak, uspijevajući izvući živu glavu u posljednjim trenucima.

Image
KAKVA MAJSTORIJA /

Kakav dan za Hrvate: Pogledajte novu asistenciju Luke Modrića

Image
KAKVA MAJSTORIJA /

Kakav dan za Hrvate: Pogledajte novu asistenciju Luke Modrića

Sadašnje stanje ne izgleda obećavajuće. Nakon šest odigranih utakmica, osvojili su svega četiri boda, što ih smješta na 16. poziciju, s jedva bodom iznad zone ispadanja. Nedavna pobjeda protiv Crystal Palacea od 2-1 donekle je popravila situaciju, ali problemi su i dalje prisutni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je da Evertonu hitno treba rješenje kako bi povratio nekadašnju stabilnost u sredini tablice, pa čak i ponovno konkurirao za europske pozicije. U toj potrazi za izlazom iz krize, jedno od potencijalnih rješenja moglo bi se naći u imenu Josea Mourinha. Portugalac trenutno vodi Fenerbahče i Dominika Livakovića u Turskoj, no njegovo iskustvo u engleskom nogometu je neporecivo. Daily Star donosi informacije kako bi se Mourinho, s obzirom na poznatu mu Premier ligu, mogao brzo vratiti u Englesku.

Jedino što izgleda kao moguća prepreka činjenica je da vlasnici Evertona, Friedkin grupa, također posjeduju Romu, klub iz kojeg je Mourinho nedavno dobio otkaz. Ipak, iako bi povratak pod isti vlasnički kišobran bio neobičan, takav scenarij nije isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je kroz svoju karijeru obilježio Premier ligu vodeći velikane poput Chelseaja, Tottenhama i Manchester Uniteda, s kojim je 2017. osvojio Europsku ligu. Njegov dolazak u Fenerbahče mnoge je iznenadio, s obzirom na to da je dosad vodio klubove puno većeg renomea. Također, kvalifikacije za europska natjecanja nisu bile česta pojava u njegovoj trenerskoj karijeri.

Dosadašnji rezultati Mourinha u Fenerbahčeu pokazuju da još uvijek zna postići uspjeh. U 13 utakmica, uključujući i one u europskim kvalifikacijama, ostvario je osam pobjeda, tri remija i dva poraza. U turskom prvenstvu trenutno zaostaje tri boda za Galatasarayjem, a u Europskoj ligi, nakon što ih je Lille izbacio iz kvalifikacija za Ligu prvaka, zabilježio je pobjedu i remi.

Ukoliko bi Mourinho doista stigao na klupu Evertona, to bi mogao biti prijelomni trenutak za klub koji se već dulje vrijeme bori sa svojom identitetom i pozicijom u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo