JOŠ JEDAN DAN U UREDU DEJANA LOVRENA: / Okrivit će ga za dva gola, razigravao bolje od veznjaka, opet nadmašio Van Dijka

Image
Foto: Profimedia, David Blunsden / Actionplus

Uzevši sve to u obzir, Lovren je sinoć bio jedan od najboljih igrača Liverpoola i njegovo mjesto u početnoj postavi zasad je sigurno sve dok se ne vrati Joel Matip,

5.12.2019.
9:30
Profimedia, David Blunsden / Actionplus
VOYO logo

Domaćini su imali svoju noć u 15. kolu engleske Premier lige odnosno utakmicama koje su odigrane u srijedu navečer. U najzanimljivijem susretu večeri Liverpool je slavio protiv Evertona s 5:2, a svoju asistenciju u pobjedu Redsa ugradio je i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je nastupio od prve minute za domaćine na Anfieldu.

Bilo je to prvo poluvrijeme za pamćenje. Čak smo šest komada vidjeli u prvih 45 minuta. Golijadu je u 6. minuti otvorio Origi koji je istrčao kontru u šestoj brzini i lagano zabio na asistenciju Manea. Vodstvo Liverpoola povisio je u 17. minuti Shaqiri nakon još jedne dobre lopte Manea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se tad da je utakmica riješena, ali onda je stoper Evertona Michael Keane nakon jedne Lovrenove odbijene lopte zabio za 2:1.

Hrvatski reprezentativac odužio se u 31. minuti kad je kirurški preciznom loptom preko pola terena pronašao Origija koji je opet u završnici bio hladnokrvan. Mane je u 45. nakon još jedne kontre zabio za 4:1, da bi Richarlison u sudačkoj nadoknadi na centaršut Bernarda pogodio za nevjerojatnih 4:2 na kraju prvog dijela. Utakmica je na kraju završila 5:2, a Lovren je zaradio vrlo dobre ocjene za svoj nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOVREN FANTASTIČNO ASISTIRAO U VELIKOJ POBJEDI LIVERPOOLA: /

Redsi razmontirali gradske rivale u ludoj utakmici na Anfieldu

Image
LOVREN FANTASTIČNO ASISTIRAO U VELIKOJ POBJEDI LIVERPOOLA: /

Redsi razmontirali gradske rivale u ludoj utakmici na Anfieldu

Fascinantne brojke

Možete ga voljeti ili mrziti, ali ne možete ga ne primijetiti, takav je bio cijelu svoju karijeru, pogotovo ovaj dio koji je proveo u inozemstvu. na jučerašnjoj utkamici Lovren je razigravao kao veznjak. Podijelio je 78 točnih dodavanja, više od ijednog veznog igrača Liverpoola s preciznošću od 88 posto. Njegove duge lopte pogodile su šest puta svoju metu iz 11 pokušaja, a iz jedne takve izrodila se asistencija. Izgubio je samo jedan duel na cijeloj utakmici.

Lovren je prema dva portala koji se bave evaluacijom nastupa nogometaša - SofaScoreu i WhoScored - dobio bolje ocjene od svog kolege u obrani Virgila Van Dijka, ove godine jako ozbiljnog kandidata za Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Liverpool defender Dejan Lovren (6) during the Premier League match between Liverpool and Brighton and Hove Albion at Anfield, Liverpool Liverpool v Brighton and Hove Albion, Premier League - 30 Nov 2019, Image: 485689261, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Craig Galloway/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vječni krivac

No tu je i crna strana. Koliko god situacija spasio, Stoperu se uvijek gleda je li kriv za pogodak. Kod prvog je čak i dobro startao ispred Keanea. Nije bio u dobroj poziciji, ali je uspio nekako doći do lopte bez da napravi prekršaj, ali odbila se ravno na nogu Keana koji je zabio gol.

Također, kod drugog gola loša je bila komunikacija između njega i Van Dijka koji u tranziciji nisu dobro pokrili napadače Evertona koji su ušli u križanje te ostali nečuvani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzevši sve to u obzir, Lovren je sinoć bio jedan od najboljih igrača Liverpoola i njegovo mjesto u početnoj postavi zasad je sigurno sve dok se ne vrati Joel Matip, a onda će Klopp morati birati između njih dvojice za mjesto uz Virgila Van Dijka.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo