SAMA ELITA / Još dva Hrvata u četvrtfinalu Lige prvaka: Bayern i Milan među osam najboljih

Image
Foto: Profimedia.hr

Bayern uništio PSG s ukupnih 3:0, a Milan je kontroliranim nogometom uspio sačuvati prednost iz prve utakmice u Londonu

8.3.2023.
23:18
Profimedia.hr
VOYO logo

Njemački prvak Bayern našeg Josipa Stanišića je lijepom predstavom savladao PSG sa 2:0 i na taj način prošao među osam najboljih u Europi. Isto je pošlo za nogome igračima Milana koji su remijem 0:0 u Londonu izbacili Tottenham. Perišić je igrao do 53., a Ante Rebić je ušao u igru u 89.

Bayern se s ukupnih 3-0 plasirao među osam najboljih momčadi, a strijelci su u uzvratu bili Kamerunac Eric Choupo-Moting u 61. te Serge Gnabry u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmicu su bolje ušli gosti iz Pariza koje je i rezultat iz prve utakmice (0-1) tjerao na više rizika u igri. Mbappe je bio, kao i inače, rastrčan i stalna opasnost za domaću momčad, ali vrlo dobro je tijekom prvih 45 minuta odigrao Lionel Messi koji je konstantno tražio loptu, puno sudjelovao u igri te također mučio Bayern.

Image
DOBRA VEČER ZA HRVATE /

Dva Vatrena u četvrtfinalu LP: Kovačićev Chelsea nakon VAR drame srušio Borussiju

Image
DOBRA VEČER ZA HRVATE /

Dva Vatrena u četvrtfinalu LP: Kovačićev Chelsea nakon VAR drame srušio Borussiju

Bayern teško živio u prvom dijelu

Prvu veliku šansu na utakmici PSG je imao u 25. minuti kada je Messi pred suparničkim vratima, u gužvi, nekoliko puta pokušao progurati loptu u mrežu, ali to su spriječili De Ligt i vratar Sommer. Sedam minuta kasnije zaprijetio je Bayern, po prvi puta na utakmici, ali je Donnarumma obranio dobar udarac Musiale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa i bolja igra PSG-a mogla je biti nagrađena u 38. minuti kada je nepotrebno pred svojim vratima petljao Sommer. Lopta je došla do Vitinhe koji je s ruba šesnaesterca pucao na prazna vrata, ali odnekud se pojavio De Ligt i spasio siguran pogodak izbivanjem lopte s gol linije.

U nastavku se utakmica potpuno otvorila jer osim napada PSG-a počeo je na pravi način uzvraćati i domaćin. Bayern je postigao pogodak u 52. minuti. Glavom je zabio Choupo-Moting, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregršt poništenih golova

No, kada se vodstvo Bavaraca nije dogodilo tada jest u 61. minuti. Strijelac je bio isti, Choupo-Moting nakon što je Verratti pogriješio, a Goretzka asistirao za tadašnja dva gola prednosti Bayerna.

Parižani su tada krenuli svim silama po mogući preokret, ali je isto tako domaći sastav automatski dobivao ogromni prostor u kontranapadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 65. i 82. minuti dvije vrlo dobre šanse imao je Sergio Ramos koji je Bayernu prijetio udarcima glavom. No, u prvom slučaju odlično je intervenirao Sommer, dok je u potonjem slučaju Španjolac pucao pored vratnice.

U takvom ritmu je utakmica trajala do kraja. PSG je pokušavao doći do izjednačenja čime bi se ovaj uzvrat nanovo zakomplicirao, ali su Bavarci relativno mirno odbijali napade i potom u 89. minuti definitivno riješili sve dvojbe, Gnabry je tada u kontranapadu pogodio za konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu utakmicu i to dosta dobro za Bayern je odigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Milan udušio Tottenhama

Nogometaši Milana plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju u Londonu protiv Tottenham Hotspura odigrali 0-0 i tako obranili minimalnu 1-0 pobjedu iz prvog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je domaći sastav morao hvatati zaostatak iz prrve utakmice, Tottenham je jedinu pravu priliku za pogodak stvorio tek u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Kane nakon ubačaja Sona odlično pucao glavom sa 10-ak metara, ali Maignan je sjajom reakcijom sačuvao svoju mrežu. Samo 15-ak sekundi kasnije i Milan je stigao do svoje najveće prilike na utakmici, nakon školski odigranog protunapada Origi je pogodio vratnicu.

Obje momčadi kasnile na početak utakmice

Gosti iz Milana znalački su umrtvili utakmicu te koristili prednost što u svojoj momčadi imaju tehnički potkovanije igrače dok su frustrirani domaćini nerijetko posezali za grubim prekršajima kako bi se nekako domogli lopte, a najneoprezniji je bio Romero koji je u 78. minuti i isključen zbog dva žuta kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerostruki europski prvak Milan tako se plasirao među osam najboljih europskih klubova po prvi put nakon 11 godina.

Ivan Perišić igrao je za Tottenham do 53. minue, dok je Ante Rebić ušao u igru za Milan u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak susreta u Londonu kasnio je više od 10 minuta zbog skandaloznog kašnjenja obje momčadi koje su prekasno krenule prema stadionu i potom zapele u prometu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo