JELIČIĆ O KRAHU EUROPSKOG PRVAKA: / 'Real je u velikim problemima! Kako je moguće da Tottenham pretrči 12 kilometara više?'

Image
Foto: AFP/Screenshot

Nekadašnji nogometaš Hajduka i Dinama Joško Jeličić izrazio je oduševljenje igrom Tottenhama i otkrio kakvi problemi muče Real Madrid nakon utakmice 4.

2.11.2017.
8:49
AFP/Screenshot
VOYO logo

Tottenham je na Wembleyju pobijedio Real Madrid s 3-1 i osigurao plasman u osminu finala. Dele Alli je s dva gola matirao Madriđane, priču je dovršio Christian Eriksen, a Real je do kraja samo ublažio poraz pogotkom Cristiana Ronalda.

Image
KATASTROFA KRALJEVA U LONDONU: /

Tottenham uništio prvaka Europe, APOEL šokirao Borussiju usred Dortmunda

Image
KATASTROFA KRALJEVA U LONDONU: /

Tottenham uništio prvaka Europe, APOEL šokirao Borussiju usred Dortmunda

'Biologija i voljni moment'

"Ljepšu promociju za nogomet Tottenhama i Mauricija Pochettina nismo mogli dobiti. Svi oni koji dosad nisu pratili njegov rad, sad su se mogli uvjeriti što radi taj trener već dvije, tri sezone i na koji način Tottenham napreduje iz godine u godinu", naglasio je Jeličić za HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu definirati na koji način želi igrati Real Madrid. Razlika u pretrčanim kilometrima je nevjerojatna, dakle 12 kilometara više je pretrčao Tottenham! Je li u pitanju biologija, vjerojatno jest, ili voljni moment, ne znam, ali Real u ovom trenutku ne izgleda ni blizu ozbiljne momčadi. Benzema i Ronaldo se jako malo kreću, odnosno otvaraju prostor za igrače iz drugog plana, a Modrić, Kroos i Casemiro često stoje u istoj liniji, previše daleko od gola, tako da osim Isca koji se kreće u međuprostoru, a i on previše drži loptu, nisam vidio neki jasni mehanizam u igri Reala. Igra i s loptom i bez nje upućuje na činjenicu da je Real u velikom problemu", dodao je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se jednom potom osvrnuo na sjajan napredak Tottenhama posljednjih godina.

"Možda previše hvalim Pochettina i Tottenham, ali stvarno iz godine u godinu napreduju. U dvije godine su prodali samo Walkera, a zamislite kad naprave stadion i kad se oslobodi budžet za pojačanja, koliko visoko može otići Tottenham. Klub ima svoju akademiju, dovodi mlade igrače koje dobro razvija. Alli, Trippier, Rose, Winks, svi su oni proizvod tog rada, odnosno Pochettina. Uvijek bih platio ulaznicu za Tottenhamov nogomet dok, recimo, za Manchester United ne bih ni kune dao", rekao je HTV-ov stručni komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Realu treba svježa krv'

Za kraj je još jednom bacio pogled prema Realu i njegovim problemima.

"U Realu nemaju jasnu ideju, biologija radi svoje, lani su puno više rotirali, zadržavali svježinu vitalnih igrača, a sada je puno više ozljeda, puno manje roatcija. No duga je sezona, ništa još nije izgubljeno. Po meni su trebali dovesti još kojeg kapitalca, ubrizgati svježu krv, možda već nakon ove utakmice Alli, Kane ili obojica sjednu s Perezom. Ovo je prva ozbiljnija situacija i za Zidaneov status, ako se sjetimo početka sezone i pobjede u Superkupu protiv Barcelone, teško je definirati zašto se dogodio takav pad. Real se jako muči, nema širinu, morat će kadrovski mijenjati, dovesti svježu energiju, a i igrači će između sebe morati pronaći rješenje", zaključio je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo