Kreće siječanjska rasprodaja Vatrenih: Prvi na 'udaru' Rakitić i Jelavić

Talijanski dnevnik Corriere dello Sport donio je u ponedjeljak vijest kako je Napoli navodno zainteresiran za dovođenje hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića iz Seville.

9.12.2013.
13:05
VOYO logo

U napuljskom su klubu u potrazi za veznjakom, a kako piše spomenuti dnevni list, glasine iz Španjolske govore da je na radaru Rakitić koji je ove sezone u Primeri postigao sedam golova i šest puta asistirao.

Posljednjih se dana po talijanskim medijima spominjao i navodni interes Lazija i Juventusa za 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, a i iz Engleske su stizale priče o zanimanju nekoliko tamošnjih klubova. Jedina je činjenica u ovom trenutku da Rakitiću aktualni ugovor sa Sevillom vrijedi do ljeta 2015. godine, a hoće li promijeniti sredinu, pokazat će predstojeći tjedni ili mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da Corriere dello Sport piše i kako bi Napoli u siječnju mogao pokušati dovesti kamerunskog obrambenog nogometaša Nicolasa N'Kaloua iz Marseillea.

A premierligaš Everton spreman je prodati Nikicu Jelavića ove zime, piše u ponedjeljak otočki dnevnik Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš je napadač u potpunosti pao u drugi plan na Goodison Parku. U posljednjih je deset utakmica u Premierligi igrao ukupno 16 minuta. Svjestan je da će, ako ne želi dovesti u pitanje svoje mjesto u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, morati promijeniti sredinu.

Iako je menadžer Evertona Roberto Martinez nedavno izjavio da mu je Jelavić iznimno važan, čini se da je identificirao zamjenu za njega. Radi se o islandskom napadaču Alfredu Finnbogasonu (24), članu Heerenveena i prvom strijelcu nizozemske lige. Mirror piše da će prva Evertonova ponuda iznositi oko dva milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao zainteresirani klubovi za Jelavićeve usluge posljednjih su se tjedana spominjali West Ham i Crystal Palace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo