JEDNOSTAVNO SI NE MOGU POMOĆI: / Pogledajte reakcije britanskih medija na utakmicu s Walesom i kako nazivaju Vatrene

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
14.10.2019.
8:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Wales je, dakle, napravio Vatrenima veliku štetu

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1-1 u Cardiffu protiv Walesa pa će plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine morati potvrditi 16. studenoga u Rijeci protiv Slovačke. Hrvatska je imala priliku pobjedom u Cardiffu osigurati plasman na europsko prvenstvo i prije zadnjeg kola, međutim nije uspjela premda je povela u devetoj minuti golom Nikole Vlašića. Izjednačio je Gareth Bale golom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Hrvatsku do kraja kvalifikacija još očekuje utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenoga, a Vatreni će ogled na Rujevici dočekati na prvom mjestu ljestvice sa 14 bodova, dva više od Mađarske, a četiri od Slovačke koja ima i utakmicu manje. Wales je ostao na četvrtom mjestu sa osam bodova i također utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrenima će protiv Slovaka biti dovoljan i bod kako bi izvadili vizu za europsko prvenstvo. Nažalost, Hrvatska će protiv Slovaka igrati bez dvojice ključnih obrambenih igrača jer su Dejan Lovren i Domagoj Vida sinoć dobili žute kartone. Brine i ozljeda Luke Modrića koji je u 88. minuti šepajući izašao s terena.

Image
Foto: Profimedia, Ryan Hiscott/JMP / Shutterstock Editorial

Modrić u Walesu

Tvrdoglavi Hrvati

Wales je, dakle, napravio Vatrenima veliku štetu, kako zbog bodovne neizvjesnosti, tako i osiromašivanjem kadra, a evo kako su utakmicu popratili otočni mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ryan Giggs prvi put je poslao na teren istu jedanaestorku kao u prošloj utakmici otkad je na klupi Walesa, a Hrvatska je promijenila trojicu igrača u usporedbi s Mađarskom. Utakmicu je odlučio 33. gol Garetha Balea u dresu reprezentacije kojim je Walesu donio bod. Taj bod mogao bi se pokazati ključnim", napisao je Wales Online, a slično pisao i velški Clwb Pel-Droed.

"Wales je zaslužio bod protiv tvrdoglave Hrvatske na stadionu Cardiff Cityja zahvaljujući talismanu Garethu Baleu. Šanse Walesa za plasman na Euro 2020. porasle su ovim bodom", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je i BBC koji je posebno pohvalio lijevog beka Bena Daviesa, inače iz Tottenhama.

"Iako se još uvijek vraća poslije ljetne operacije, igrač Tottenhama je odabrao idealan trenutak da zablista u sezoni nakon briljantne asistencije za Baleov gol za poravnanje u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Lijevi bek sjurio se u napad i uzeo loptu Mateu Kovačiću koji nikad nije dočekao prekršaj", piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo