JEDNA OD ZANIMLJIVIJIH ANALIZA DINAMA: / Gazzetta pronašla 'novog' Modrića (nije Olmo) i pisala o Mamiću, povratku BBB-a i Zvezdi

Image

Prije tri godine Dinamo je doživio posljednji debakl u Ligi prvaka nezabivši niti jedan gol i ne osvojivši niti jedan bod

17.9.2019.
12:47
VOYO logo

Zagrebački Dinamo započinje novu avanturu u Ligi prvaka i to protiv talijanske seznacije iz Bergama, Atalante. Prvak Hrvatske više nije predmet sprdnje, nogometni patuljak, nad kojim se ekipe iz "lige pet" iživljavaju, već je konkurentna momčad koja može legitimno napasti treće mjesto, koje vodi u Europa ligu ili čak pokušati izboriti nokaut fazu Lige prvaka.

Prije tri godine Dinamo je doživio posljednji debakl u Ligi prvaka nezabivši niti jedan gol i ne osvojivši niti jedan bod u jakoj skupini s Ajaxom, Juventusom i Sevillom. Tada se Europa izrugivala s Modrima, ali danas o njima svi pišu uz veliku dozu respekta. Uglednim medijima koji analiziraju igru Dinama, pridružila se i Gazzetta dello Sport, a Talijani su si dali truda i pobliže predstavili svojoj publici ovaj novi Dinamo uoči sraza s Atalantom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je potpuno orijentiran stvaranju mladih igrača, a u akademiji ima 250 talenata i svoj satelitski klub Lokomotivu u koji ih plasira. Kroz Maksimir je zadnjih godina prošlo nekoliko vrhunskih igrača poput Pjace, Brozovića, Vrsaljka i Kramarića, što nije ni čudo budući da se osam posto klupskog budžeta usmjerava u omladinski pogon", navodi Gazzetta.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Novi Modrić i Olmo

Zatim ističu važnost Danija Olma i pronalaze "novog" Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaštitni znak ove generacije je Dani Olmo, nevjerojatno playmaker koji je rekao 'ne' Barceloni i koja sigurno pati za njim. Tu je i Nikola Moro, novi Luka Modrić, kojeg bi Zvonimir Boban rado vidio u Milanu. Obratite pozornost i na Petkovića, Gavranovića i Gojaka, a za sve je zaslužan Nenad Bjelica. Bivši trener Spezije napravio je iz Dinama nepredvidljivu i ofenzivnu momčad koja varira između 4-3-3 i 4-2-3-1 sustava i koja je izuzetno opasna. Prošle sezone su namučili Benficu, a ove, baš kao i Atalanta, mogu iznenaditi svakoga", naglašavaju u članku.

Talijani su potom pisali o Bad Blue Boysima i ratu sa Zdravkom Mamićem kao i onoj neslavnoj utakmici sa Crvenom zvezdom 13. svibnja 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maksimir je dom Bad Blue Boysa. Ispred stadiona je postavljen spomenik u čast onima koji su 13. svibnja 1990. godine na neodigranoj utakmici protiv Crvene zvezde stali u obranu Hrvatske od agresije i na kojoj je Boban udario policajca. Dinamovi navijači su godinama bili u sukobu sa Zdravkom Mamićem koji je osuđen zbog izvlačenja novca iz kluba i skriva se u BiH. Boysi su bojkotirali utakmice, ali se polako vraćaju. Svoju zlatnu generaciju ipak ne mogu ostaviti samu", završavaju Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo