JE LI OVO RECEPT ZA ATALANTU? / Talijani znaju koja je najveća mana Dinama, Modrima bi tu bi mogli nanijeti ogromnu štetu

Image
Foto: PIXSELL

Na Maksimir stiže momčad koja igra izrazito napadački nogomet

17.9.2019.
12:46
PIXSELL
VOYO logo

Želio sam Atalantu za suparnika, jer volim igrati protiv jakih momčadi, kazao je Dinamov strateg NenadBjelica nakon što je ždrijeb Lige prvaka u istu skupinu smjestio Modre i momčad iz Bergama.

Atalanta je prvi put u povijesti izborila plasman u Ligi prvaka nakon što je prošle sezone osvojila treće mjesto iz Juventusa i Napolija. Bio je to i najbolji ligaški plasman u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Bergama bila je sjajna, opasna i kvalitetna. Podatak kako je bila najefikasnija momčad Serie A možda i najviše otkriva. Momčad Gian Piera Gasperinija zabila je 77 golova, Napoli 74, a prvak Juve 70. Milanski klubovi Inter i Milan po 20 manje.

Desna strana problematična

Bjelici i društvu sigurno neće biti lako igrati s momčadi koja teži izrazito napadačkom nogometu gdje koriste prednost svojih brzonogih igrača. Gosens i Gomez mogli bi napraviti potpuni kaos na Dinamovoj desnoj strani pa će Modri morati tu biti posebno oprezni. Stojanović i Hajrović nisu ove sezone u nekoj vrhunskoj formi. Zbog toga bi Bjelica u igru od prve minute mogao ubaciti Atiemwena što znači prelazak Hajrovića na klupu. Nigerijac bi bio korisniji u defanzivnom dijelu igre, a tu će Stojanoviću itekako biti potreba pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je možda i najveća dilema trenera Modrih u odnosu na prijašnje europske utakmice. Osim toga upitno je hoće li prednost dobiti Moro ili Gojak. Obojica su u izvrsnoj formi i zadali su slatke brige Bjelici.

Što se taktike ovaj put bi se Modri mogli odlučiti na defanzivniji pristup. Atalanta igra dosta otvoreno pa bi im Modri mogli nanijeti veliku štetu iz polukontri i kontri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo