JE LI OSIJEK OŠTEĆEN U KLJUČNOJ UTAKMICI ZA LIGU PRVAKA? / Sudački eksperti komentirali odluku koja je razbjesnila navijače

Image
Foto: Screenshot

Najspornija im je bila situacija iz 60. minute susreta kada je došlo do kontakta između Marina Pilja i Stipe Markovića

27.7.2020.
22:17
Screenshot
VOYO logo

Premda je Prva HNL službeno završila, još se uvijek vuku repovi s utakmice posljednjeg 36. kola, konkretnije s utakmice Osijeka i Lokomotive. Bila je to utakmica koja je izravno odlučivala o putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Lokomotiva je na kraju slavila s 2:1.

No, Osječani su se itekako žalili na suđenje. Najspornija im je bila situacija iz 60. minute susreta kada je došlo do kontakta između Marina Pilja i Stipe Markovića u kaznenom prostoru Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Duje Strukan nije se oglasio, a nije niti VAR, a situacija je izgledala dosta dvojbeno. Odluku suca analizirao je UEFA-in kontrolor suđenja Miroslav Vitković u HNTV-ovoj emisiji 'Treće poluvrijeme'.

Image
Image

25.07.2020.., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Denis Kolinger, Antonio Mance. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Komentari stručnjaka

"U situaciji kada je on djelomično izgubio kontrolu nad loptom obrambeni igrač ulazi u njegovu liniju kretanja i nalazi se ispred njega i njegova noga je ispred napadača i igra prema lopti. Nakon toga dolazi do kontakta, odnosno duela i igrač pada. Iz ovog ugla vidimo da je njegova noga ispred, da je obrambeni igrač bliži toj lopti i da nema prekršaja. Sudac koji se nalazio u vrlo dobroj poziciji, što se od njega očekuje, donio je ispravnu odluku", komentirao je Vitković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je ovo dvojbena situacija, da se raspravlja je li odluka ispravna ili ne, tada se ne uključuje ni VAR. Dakle, VAR se uključuje u situacijama kada sudac načini evidentne propuste. Ovdje je sudac dao do znanja da je sve vidio i da je donio odluku koju smatramo da je ispravna", naglasio je Vitković.

Istu je situaciju analizirao i Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"VAR se nije oglasio vjerojatno jer su se striktno držali uputa i pravila, u kojima piše da se ne smije uključivati i dati drugi šansu sucu ako nije jasna i očigledna pogreška. Smatram da je taj protokol prekrut jer najvažnija mora biti ispravna odluka. A da je glavni sudac pogledao snimku, sigurno bi donio drugačiju odluku", smatra Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo