Slovenci tvrde da su pokradeni: 'UEFA, mafija!'

Nakon što je Dinamo minimalnom pobjedom u uzvratnoj utakmici play-offa osigurao nastup u Ligi prvaka, slovenski mediji se slažu da je španjolski sudac Borbalan oštetio Maribor.

29.8.2012.
10:00
VOYO logo

Najveću zamjerku Slovenci imaju na situaciju iz 73. minute, kad je Mejač s lijeve strane zatresao Kelavinu mrežu, a sudac David Borbalan dosudio prekršaj nad Mezgom iako je, tvrde, trebao pustiti prednost. Slovenci bi, da je gol priznat, imali rezultat 1:1 i dvadesetak minuta nade da utakmicu odvedu u produžetak.

"Nevjerojatno, kakva odluka suca!", stoji u tekstu na službenoj stranici Maribora, dok slovenski mediji 'razapinju' suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedinu svijetlu točku je ukrao sudac", piše Delo, a Dnevnik donosi naslov "Dinamo i španjolski suci previsoka prepreka". 24ur tvrdi da su "sudac i Tonel razbili mariborske snove" te da su domaći navijači opravdano skandirali: "UEFA, mafija!"

Ipak, prema analizi koju je napravio Sky Sport, Mariborčani mogu kriviti samo sebe. Kako javlja stranica TV Slovenije, 3D analiza spornih situacija pokazala je kako je Čop zaustavio loptu na samoj gol crti. Sudac je tada ispravno postupio, ali je dvaput i pogriješio. Kod poništenog gola Beqiraja nije bilo zaleđa, a Španjolac je i zakinuo i Slovence. Nije pustio prednost kod Mejačovog gola, već je svirao prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo