JE LI KONAČNO DOŠLO NJEGOVO VRIJEME? / Na vrata Vatrenih kuca moćni mladi branič - 'U mom domu se govori hrvatski'

Image
Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia
Image
Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Mladi je stoper u siječnju zamijenio Salzburg njemačkim velikanom Wolfsburgom u transferu vrijednom deset milijuna eura

23.4.2020.
11:06
Insidefoto / ddp USA / Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od samih je početaka uvijek imala stabilnu i jaku obranu, a čini se da bi takva mogla biti i u buduće. Dejan Lovren i Domagoj Vida još svakako mogu dobro odigrati neko vrijeme, ali već se sada može govoriti o njihovim nasljednicima.

Mnogi na njihovim pozicijama vide Duju Ćaleta-Cara, Tina Jedvaja, ali svakako se ističe i još jedno ime, ono Marina Pongračića. Mladi je stoper u siječnju zamijenio Salzburg njemačkim velikanom Wolfsburgom u transferu vrijednom deset milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pongračić se zapravo time vratio kući, u svoju rodnu Njemačku. Rođen je u Landshutu u Bavarskoj, a karijeru je započeo u omladinskom pogonu Bayerna, da bi kasnije završio u Ingolstadtu, 1860 Munchenu i na koncu ga je doveo Salzburg.

Image
Image

Salzburg's Croatian midfielder Marin Pongracic (L) and Napoli's Senegalese defender Kalidou Koulibaly go for a header during the UEFA Champions League Group E football match Napoli vs Salzburg on November 5, 2019 at the San Paolo stadium in Naples., Image: 481230633, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Želi igrati za Hrvatsku

U Njemačku je stigao kao nadolazeća mlada stoperska zvijezda, a on ponosno ističe kako bi sada volio zaigrati i za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim kazati da sam Hrvat i donji Bavarac. Moji roditelji su Hrvati i mi govorimo hrvatskim jezikom. Volio bih u budućnosti igrati za Hrvatsku. Donja Bavarska je pak moj dom. Odrastao sam u Landshutu i tamo se osjećam najugodnije", rekao je Pongračić za Fupa.net.

"U Bayernu smo puno radili na tehničkom aspektu i imali smo turnire na visokoj razini protiv vrhunskih međunarodnih klubova kao što su Lyon i Ajax. To se pamti. Vjerojatno sam se najviše kao nogometaš razvio u Ingolstadtu jer sam tri godine tamo baš jako trenirao. Od 1860 Münchena sam sa sobom ponio borbeni duh i želju za pobjedom", naglasio je Pongračić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je napomenuo kako se u njegovom domu govori samo hrvatski i kako je logično da želi igrati za Hrvatsku, iako ima pravo igati i za Njemačku.

"Kao što sam rekao na početku, jednostavno se osjećam kao Hrvat. U domu mojih roditelja govorimo hrvatski i rekao bih da sam odrastao s tim mentalitetom. Dakle, to je jedina logična odluka za mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Pongračić je konačno dospio i na širi popis Zlatka Dalića i možda bi ga i koristio u nekoj otkazanih utakmica koje su se trebale igrati prošlog mjeseca.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo