'Siguran sam da će se moja vizija o osam Liga prvaka u 10 godina ostvariti'

'Ja želim da mi pobjeđujemo i osvajamo bodove uvijek, da nam raste koeficijent i da budemo što bolje rangirani.

31.7.2014.
17:38
VOYO logo

Dinamo je u srijedu s 1:0 pobjedio prvaka Danske Aalborg, i napravio veliki korak prema plasmanu u četvrto pretkolo Lige prvaka. Ulog u toj utakmici je bio velik. Prije početka dvoboja protiv Aalborga, u modri tabor su stigle dobre vijesti iz Europe.

"Evo, BATE izgubio 1:0... A zamislite, Malmö je vodio u Pragu 1:0 i 2:1 i onda izgubio 4:2", stizali su komentari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, najviše pozornosti izazvali su susreti Sparte Prag protiv Malmöa i BATE Borisova protiv Debrecena. Naime, češki i bjeloruski prvak nalaze se ispred Dinama po koeficijentu i koče Modre na putu do statusa nositelja.

//www.youtube.com/embed/Jw_ewAEe5PE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovci znaju da na putu do Lige prvaka imaju premalo mjesta za krivi korak. Stoga su sve podredili Aalborgu.

Dakle, dva od šest klubova koji su ispred Dinama moraju ispasti da bi Dinamo imao status nositelja u zadnjem pretkolu. Naravno, ako preskoči danski Aalborg. Jasno, ukupna pobjeda u dvoboju s Dancima preduvjet je svega, a ako se to ispuni, Modri će s još većim zanimanjem pratiti ostale dvoboje. Osim BATE-a i Sparte mogu ispasti osobito Celtic (izgubio 1:4 u Varšavi od Legije), Red Bull, Steaua i APOEL ( niti jedan od ta tri kluba nije pobijedio u prvoj utakmici ), dakle, šanse postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još i taj peh, da APOEL postane prvak Cipra, jer su navijači AEL-a kod 1:0 prekinuli utakmicu i igrala se nova, koju je APOEL dobio. Da je prvak AEL mi bismo bili nositelji", rekao je Zdravko Mamić za Sportske novosti.

Međutim, u dalekosežnim razmišljanjima pojavila se i teza da možda i nije presudno biti nositelj. Jer, ni Steaua, ni APOEL, a pogotovo BATE Borisov ne djeluju nepobjedivo, čak bi i Celtic možda bio ‘intrigantan’ ždrijeb. Jedino taj Red Bull djeluje nekako moćno. Ali niti on nije nepobjediv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Dinamo kao nositelj može opet izvuć svog starog poznanika Ludogorec, možda i izraelski Maccabi Tel Aviv, ili poljsku Legiju. E sad, dolazimo do onog pitanja, koga je bolje izvući u kojoj ulozi? Jer, kao nositelji možemo izvući jaku momčad od koje možemo ispasti, a kao nenositelj opet možemo izvući nekog slabijeg i u "sporednoj" ulozi ostvariti plasman u Ligu prvaka. U biti, tako je svejedno, samo da se dostigne cilj.

"Ja želim da mi pobjeđujemo i osvajamo bodove uvijek, da nam raste koeficijent i da budemo što bolje rangirani. Također, siguran sam da će se moja vizija o osam Liga prvaka u 10 godina ostvariti, samo što bih ja htio da mi već ove godine uđemo u to natjecanje. E sad, to je utrka s vremenom, hoćemo li uspjeti od odličnih igrača složiti i momčad, na vrijeme, to je pitanje. Trebat će nam i sreće, dakako. Ni Real, Manchester City, Inter..., nitko od njih nije mogao preko noći stvoriti momčad, trebalo je i njima vremena", kaže Mamić, koji se složio da ne bi imao ništa protiv idealnog plana B - proljeće u Europi preko Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Dinama su poručili kako neće biti smak svijeta ako se ne izbori Liga prvaka. Iz razloga što je financijska "krvna" slika kluba uspješna.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo