Javila se još jedna ogorčena žrtva 'pohlepnog' Širića!

Preteča akcije 'Offside', ali i svih nogometnih afera u hrvatskom nogometu dogodila se još u proljeće 2002. godine kada je u zatvoru završio čakovečki sudac Ivan Katuša.

14.12.2011.
11:19
VOYO logo

No, afera ne bi ni isplivala na površinu da pokojni predsjednik Hrvatskog dragovoljca Stjepan Spajić nije sve ispričao u televizijskoj emisiji. Da podsjetimo, Spajić se tada požalio kako je Katuši isplatio 10.000 eura samo da pošteno sudi u utakmici protiv Slavena u Koprivnici. "Nažalost, kada je Spajić razotkrio Katušu, nije uslijedila energična akcija raščišćavanja odnosa u hrvatskom nogometu iako je to bio pravi povod. Stradali su samo njih dvojica, a naš je klub nakon Spajićeva raskrinkavanja Katuše, posljedice trpio još godinama. Dugo se nismo uspjeli vratiti u prvu hrvatsku nogometnu ligu", zaključio je Perković. O 'pravilnicima' unutar sudačke organizacije, kojom je vladao Željko Širić, jučer nam je govorio i jedan sportski djelatnik koji je inzistirao na anonimnosti. Sin toga djelatnika bio je među najboljim sucima na listi druge hrvatske nogometne lige, ali nikako se nije uspio probiti na A listu. "Zato sam tražio sastanak sa Širićem", istaknuo je i nadodao:

"On mi je u startu kazao: 'Ti znaš da se na A listu ulazi samo s dobrom vezom.' Pitao sam ga koliko to košta, a on mi je uzvratio: 'Deset tisuća eura!' Rekao sam da toliko nemam, a onda se smekšao. 'U redu, daj onda za početak 30.000 kuna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bio je to prvi i posljednji susret sa Širićem.

"Srećom, nisam morao ništa platiti jer mi je sin ušao na A listu odlukom Izvršnog odbora HNS-a. A javna je tajna da su neki suci čak morali posezati za kreditima da bi ušli na A listu", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo