Play ponuda

'Jasno je da smo se još više približili Ligi prvaka!'

shimmer fallback

'Odigrali smo zrelu utakmicu, a Finci su pokazali da su kvalitetna momčad.

27.7.2011.
23:56
Play ponuda

Kruno Jurčić teško je disao tijekom utakmice u Helsinkiju. Nije u Finskoj vruće, nego je njegovoj momčadi do 76. minute pobjeda 'visjela' u zraku, a onda ju je izborio Sammir.

"Sretan sam zbog pobjede. To je bio naš cilj i za nju smo se ovdje došli i izboriti. Drago mi je zbog ostvarenog cilja", rekao je trener Dinama i onda počeo s onime što ga nije zadovoljilo:

"Ne bih govorio ni o kakvom podcjenjivanju protivnika, no u nekim trenucima igre mojim je momcima nedostajalo brzine i pravovremene reakcije. Ukratko, nekim sam dijelovima zadovoljan, a nekima malo manje. No, naravno, analiza utakmice je pred nama i svakako ćemo raditi na tome da pojedine loše detalje ispravimo do uzvrata u Zagrebu", rekao je Jurčić.

Pune ruke posla imao je i Ivan Kelava, koji je iz svlačionice izašao s razbijenom usnicom:

"Nema veze, nije bitna moja glava, nego pobjeda Dinama", rekao je Kelava uz smijeh pa nastavio:

"Nije nam bilo ugodno na početku kada su poveli, no autogolom smo se vratili na pravi put i u nastavku zasluženo došli do pobjedničkog pogotka. Ništa još nije riješeno, no sigurno smo s ovom pobjedom puno bliži sljedećem krugu. Naravno, u Zagrebu trebamo odigrati još jednu ozbiljnu utakmicu."

Domagoj Vida priznao je kako Finci nisu za podcijeniti.

"Finci su pokazali da znaju igrati nogomet, na kraju krajeva, nisu bezveze zabili toliko golova posljednjem protivniku. Sretni smo zbog pobjede u gostima, ali još je jedna epizoda pred nama. Sad se okrećemo prvenstvu, a protiv Helsinkija u Maksimiru želimo upisati još jednu pobjedu."

Jerko Leko osvrnuo se na umjetnu travu.

"Nije nam bilo lako igrati, vjerojatno zbog te umjetne trave na kojoj je zaista teško igrati u obrani. Nema proklizavanja kao na normalnom terenu i lopta drugačije skače. Unatoč tome upisali smo pobjedu i s prednošću ulazimo u uzvratnu utakmicu."

Na kraju se pred novinarima ukazao i Sammir, koji je bio presretan što je svojim golom odlučio utakmicu.

"Naravno da sam sretan zbog pobjede, kao i zbog svoje dobre igre i pogotka. Odigrali smo zrelu utakmicu, a Finci su pokazali da su kvalitetna momčad. Ostvarili smo lijep rezultat koji želimo ponoviti u Zagrebu, no jasno je kako smo se danas dodatno približili Ligi prvaka", zaključio je Sammir.

Vezani članci:

arti-201107270432006 arti-201107270086006 arti-201107260800006 arti-201107260464006

Play ponuda
Play ponuda