Japanac oduševio aplikacijom 'Učim Hrvatski'

Japanac Masahiko Inoha iz dana u dan oduševljeva sve u Hajdukovom taboru voljom da nauči hrvatski jezik kako bi se što brže i lakše prilagodio.

11.7.2011.
10:02
VOYO logo

Sve što mu nije jasno napiše na japanskom, a iPad to izgovori na hrvatskom i napiše tekst na našem jeziku. Tako se Inoha nigdje ne miče bez iPada, jedino ga na travnjak ne nosi. Usput, Inoha svaki dan sat vremena uči nogometne izraze.

Inače, nedjelja je bila predviđena kao dan odmora, ali tog odmora kod trenera Krasimira Balakova baš i nema. Na slobodni dan bijeli su imali svojevrsnu biciklističku utrku podijeljenu u dvije etape. Njih 35 krenulo je od hotela od četiri kilometra udaljenog luksuznog golf restorana. Brojni turisti sa zanimanjem su popratili kolonu mladića koja se uspinjala vijugavom cestom kroz Bad Kleinkirchheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik 'Toura de Hajduk' u bio je Marin Tomasov. Iza njega stigao je Steven Luštica, a u foto finišu Mario Tičinović je pretekao Dantea Stipicu.

'Team building' je uspio, u prvoj etapi kolona se nije smjela razdvajati, na čelu su diktirali tempo pomoćnici Krasimira Balakova, Ilija Gruev i Yončo Arsov, na začelju su bili Tonči Gabrić i Boro Peyrek, a društvo im je radio Anas Sharbini. I nitko se nije uspio izgubiti, nije ni mogao pored ovakvih čuvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kratak odmor i energetski ručak. Tjestenina i voda", dao je nalog Gruev. Uz golf terene igrači su se odmorili, brzinski ručali, plave majice zamijenili bijelima i vratili se natrag. S tim da su na povratku imali potpunu slobodu.

Kao vihor je cestom jurio Tomasov, gotovo da je prestizao i profesionalne bicikliste koji su ga u čudu gledali. Nije bilo padova, tek je 'gumi defekt' imao mladi Antonio Milić, ali je i s probušenom gumom stigao do cilja. Sa zakašnjenjem od desetak minuta stigli su i oni stariji poput kapetana Andrića i Vejića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107090116006 arti-201107080830006 arti-201107080377006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo