ATOMSKI NOGOMET U LIGI PRVAKA / Ante Rebić zabio Liverpoolu, Real srušio Inter, PSG se izblamirao, luda utakmica u Manchesteru s čak devet golova

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić, Ivan Perišić i Marcelo Brozović od prve su minute krenuli u derbiju Intera i Real Madrida koji je završio 1:0 za Kraljevski klub

15.9.2021.
23:20
Profimedia
VOYO logo

U srijedu je kompletirano 1. kolo nove sezone Lige prvaka uz sjajne utakmice na Anfieldu i Etihadu. Zapaženu rolu imao je hrvatski nogometaš Ante Rebić u dvoboju skupine B, u kojem je njegov Milan gostovao na Anfieldu kod Liverpoola. Iako je Rebić bio glavni problem za domaćina, Liverpool je na kraju ipak slavio 3:2.

Liverpool je žestoko otvorio utakmicu. Poveo je u devetoj minuti autogolom Tomorija, dok je vrlo brzo nakon toga Salah propustio realizirati jedanaesterac za 2:0. Milan je taj pritisak izdržao samo s jednim primljenim golom, a na kraju prvog dijela eksplodirao je Rebić. Prvo je u 42. minuti precizno naciljao suprotni kut domaćih vrata za 1:1, a samo dvije minute kasnije sve je pripremio strijelcu Brahimu Diazu koji je zabio za Milanov preokret (2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u nastavku se dogodio novi preokret, ovaj put u režiji igrača Liverpoola. Zabijali su Salah i Henderson za konačnih 3:2. Rebić je igrao do 83. minute te je zabio svoj premijerni pogodak u Ligi prvaka.

Image
ŠTO ĆE SAD DALIĆ? /

Pogledajte kako je Rebić zabio Liverpoolu pa namjestio za veliki preokret na Anfieldu

Image
ŠTO ĆE SAD DALIĆ? /

Pogledajte kako je Rebić zabio Liverpoolu pa namjestio za veliki preokret na Anfieldu

Real slavio protiv Intera

U drugom susretu ove skupine Atletico je odigrao tradicionalnu tvrdu utakmicu. Ovaj put s Portom u Madridu i završilo je 0:0. Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko ostao je na klupi Atletica kroz cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D su se, na San Siru, nadmetali hrvatski nogometaši na suparničkim stranama. Ivan Perišić i Marcelo Brozović su s Interom dočekali Real Madrid i Luku Modrića. Tim nastupom Modrić je postao, pak, tek drugi igrač s 36 godina ili više u povijesti madridskog kluba koji je zaigrao u nekoj utakmici Lige prvaka. Prvi je Chendo.

U prvom poluvremenu je dominirao Inter, u nastavku su se momčadi izmjenjivale u šansama, a jedini je gol pao u samoj završnici. U 89. minuti je Rodrygo dao gol za slavlje gostiju 1:0. Brozović je igrao cijelu utakmicu, Perišić je iz igre izašao u 55., a Modrić u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debakl PSG-a

U skupini A moćni i pojačani Paris St. Germain je gostovao kod Club Bruggea. Po prvi puta u sezoni, od prve minute su zajedno zaigrali Messi, Neymar i Mbappe, no belgijska momčad je sjajno odolijevala tom atomskom napadu. Završilo je 1:1, a gol za goste nije zabila niti jedna zvijezda već Herrera.

U drugom susretu skupine A bilo je pregršt pogodaka na Etihadu, a Manchester City je bio bolji od Leipziga s 6:3. U 16. minuti City je poveo (Ake) i bio je u stalnoj prednosti, makar je njemački sastav konstantno prijetio i smanjivao minus. Dolazili su Nijemci do 2:3 i 3:4, ali City je ipak ostao nedodirljiv. Svakako treba izdvojiti da je sve golove za goste dao Christopher Nkunku. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je zadnjih devet minuta za Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je dortmundska Borussija slavila u Istanbulu protiv Bešiktaša (2:1) gostujuću je pobjedu upisao i Ajax u Lisabonu protiv Sportinga (5:1) u skupini C. Nizozemci su se poigrali sa suparnikom, a igrač utakmice bio je Sebastien Haller, igrač iz Obale Bjelokosti, s čak četiri pogotka.

Sve golove pogledajte u nastavku članaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka: rezultati

Atletico Madrid – Porto 0:0

Club Brugge – PSG 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter  - Real Madrid 0:1

Liverpool – Milan 3:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City  - Leipzig 6:3

Sporting - Ajax 1:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj. Gotove su utakmice.

88' Real Madrid vodi. Nakon svih prilika koje je propustio Inter, Camavinga je fantastično asistirao za Rodryga koji je u padu dobro zahvatio loptu i iz blizine ju poslao u mrežu. Pogledajte taj gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Evo, sad je valjda gotova priča u Manchesteru. Gabriel Jesus je pogodio za 6:3. Njegov gol pogledajte OVDJE.

75' Povećeva vodstvo Manchester City ekspresno. Ovo već sad ulazi u sferu vaterpolo-rezultata. Joao Cancelo je zabio, pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Kakva utakmica u Manchesteru! Leipzig zabija za 4:3 i još je uvijek tu sve otvoreno. Nkunku jednostavno ne da svojoj momčadi da padne, drži ih u igri svojim trećim pogotkom. pogledajte ga OVDJE.

69' Liverpool radi novi preokret, i to kako. Jordan Henderson pogodio je za 3:2 s ruba kaznenog prostora. Pogledajte njegov sjajan udarac OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Ljudi moji, pa ovaj Haller je čudo od igrača. Pet golova zabio je Ajax, a on sam je zabio četiri od tih pet. Naklon je zaslužio za večeras, nema što. A ostalo je još pola sata igre. pogledajte njegov četvrti pogodak OVDJE.

56' Jack Grealish se upisao u strijelce za Manchester City i to je novo vodstvo s 2 razlike za raspoložene Građane. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Novi pogodak Ajaxa i opet je to, pogodite tko - Sebastien Haller. Hat-trick za centarfora Ajaxa. Pogledajte njegov treći gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Neće City kako hoće, Nkunku je zabio novi pogodak i to je sad 3:2 za City. neće se predati Leipzig, a kako je zabio Nkunku, pogledajte OVDJE.

48' Opet Sporting smanjuje i opet je zabio Paulinho. Njegov odličan udarac glavom pogledajte OVDJE. Ali pregledom VAR-a poništen je njegov pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme i odmah Liverpool poravnava rezultat protiv MIlana. Mo Salah je zabio za 2:2. Njegov gol pogledajte OVDJE.

žKraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Potpuni preokret Milana i opet je Rebić tu bio u akciji. Asistirao je za Hernandeza koji je pucao, ali obranio je to Alisson, a onda je naletio Brahim Diaz i samo potvrdio taj pogodak. Akciju pogledajte OVDJE.

42' Ante Rebić zabio je za Milan i poravnao rezultat na 1:1. Odličan gol Rebića pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Povećava opet prednost Ajax, Berghuis je ovaj put strijelac. Navijači na utakmici Sportinga i Ajaxa imaju što za vidjeti, nakon 40 minuta već su pala 4 pogotka. Uistinu sjajno.

33' Vraća se Sporting u igru nakon početnog šoka. Paulinho zabija za 1:2. Njegov gol pogledajte OVDJE.

28' Jao, pa kako je nesretno sad branič Leipziga Mukiele ugurao loptu u svoju mrežu. Na centaršut se u dobroj namjeri bacio na loptu i glavom ju poslao iza leđa svog vratara. Pogledajte taj nesretan trenutak OVDJE.

27' Vraća se Club Brugge u utakmicu, zabili su domaćini za poravnanje rezultata. Vanaken je zatresao mrežu, a njegov gol možete pogledati OVDJE.

18' Manchester City vodi protiv Leipziga. Ake je nakon kornera skočio i pogodio za vodstvo. Pogledajte njegov gol OVDJE.

16' Vodi i PSG u Belgiji, od svih silnih zvijezda gol je zabio Ander Herrera. Asistirao mu je Mbappe. Pogledajte taj pogodak OVDJE.

10' Evo pogotka i u Liverpoolu. Trent Alexander-Arnold je doveo englesku momčad u vodstvo. Šteta za goste, ali ostalo je još puno do kraja. Pogodak Liverpoola pogledajte OVDJE.

9' Trpa Ajax u Portugalu, Haller je igrač oko kojem će se pisati večeras i sutra definitivno, evo, već je svoj drugi pogodak zabio. Pogledajte ga OVDJE.

2' ispričavamo se odmah na početku Ajaxu i Sportingu jer smo rekli da je taj susret možda najmanje zvučan. Haller je zabio za Ajax već u drugoj minuti i doveo u vodstvo nizozemsku momčad. Njegov gol pogledajte OVDJE.

1' Počele su utakmice.

20:45 - Dok čekamo da krenu utakmice od 21 sat, Šerif i Borussia Dortmund upisali su pobjede u svojim prvim utakmicama u Ligi prvaka ove sezone. Pročitajte više u članku:

20:00 - Spektakl ne bi smio izostati u ovom glavnom dijelu večeri Lige prvaka ove srijede. Nakon što su se obračunali Šahtar i Šerif te Bešiktaš i Borussia Dortmund, čeka nas šest sjajnih utakmica s početkom u 21 sat.

Najveći derbi večeri onaj je u Milanu, gdje će se obračunati talijanski prvak Inter i Real Madrid. Bit će ova utakmica nabijena zvijezdama, a trojica od njih su hrvatski igrači Luka Modrić, Ivan Perišić i Marcelo Brozović, koji startaju od prve minute.

Također, u Liverpoolu se igra vrlo zanimljiv susret Liverpoola i Milana, a u špici Milana će, umjesto ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, nastupiti Ante Rebić. Rebić je u prošloj utakmici u prvenstvu na toj poziciji izdominirao, namjestio je dva pogotka i bio proglašen igračem utakmice.

Messi i PSG u naletu

Vidjet ćemo Messija u prvom nastupu u Ligi prvaka za novi klub. Gostovanje kod Bruggea ne bi trebao biti prevelik zalogaj za supermoćni PSG, a kad smo već kod supermoći, Manchester City gostuje kod Leipziga. Večer zaključuju Sporting i Ajax u vjerojatno najmanje zvučnom okršaju.

Sve utakmice Lige prvaka koje počinju u 21 sat možete pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo