IZNENAĐUJUĆA ODLUKA: / Michel Platini ipak želi 'zagospodariti' i svjetskim nogometom?!

Image
Foto: AFP

Prema pisanju renomiranog francuskog L'Equipea, čelni čovjek UEFA-e Michel Platini u sljedećih nekoliko dana trebao bi u službeno objaviti svoju kandidaturu za predsjednika FIFA-e.

28.7.2015.
19:43
AFP
VOYO logo

Tako je 60-godišnji Platini iznenadio ovom svojom mogućom i navodnom odlukom, jer je samo prije dva tjedna rekao kako se neće kandidirati za predsjednika FIFA-e.

Image
Foto: AFP

Izbori bi se trebali održati 26. veljače 2016. godine, a tada bi trebao nastuputu konačan kraj vladavine Seppa Blattera, čovjeka koji nakon brojnih afera napušta ovu funkciju na kojoj je od 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osigurana čak 144 glasa

Isti izvor piše kako Platini ima podršku četiri od ukupno šest konfederacija (UEFA, CONCACAF, CONMBEOL i azijski AFC), a to bi značilo da bi Platini odnio pobjedu na izborima jer bi u tom slučaju imao osigurana čak 144 glasa. Kandidature za novog predsjednika mogu se predati do 26. listopada.

Američki ESPN nedavno ga je proglasio trenutno najmoćnijim čovjekom u svjetskom nogometu i ako bi se ostvarilo da se Platini odlući kandidirati za mjesto predsjednika, teško da bi ga itko mogao pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo