Nadmudrivanje Kovača i Contea: 'Ne želimo dijeliti informacije'

Izbornik Vatrenih Niko Kovač se, nakon uspiješno obavljenog posla protiv Argentine s B momčadi Hrvatske, odmah bacio na posao s onim najboljim igračima.

13.11.2014.
18:59
VOYO logo

U Londonu je na kraju sve završilo sjajno. Minimalan poraz B Hrvatske od svjetskih viceprvaka Argentine 2:1 s najvećim zvijezdama, dao je stožeru Hrvatske pozitivan vjetar u leđa uoči kvalifikacijskog sraza s Italijom na San Siru nadolazeće nedjelje. Kovač se, tako, na presici uoči javnog treninga na Gradskom vrtu u Osijeku, odmah sovrnuo na sraz s Gaučima.

"Zadovoljni smo s onim što smo pokazali, rezultat nije kakav smo priželjkivali. Svaki sportaš želi u najmanju ruku neodlučen ishod. Argentina je igrala u najjačem sastavu, pružila je kvalitetnu utakmicu. Mi smo imali pola treninga, tako se ništa ne može napraviti, ali momci su dokazali koliko je važan pravi pristup s kojim se može parirati svakom suparniku", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi igrači su pokazali da se na njih može računati, ali najviše su se istaknuli Tin Jedvaj, Mateo Kovačić i kapetan protiv Argentine Šime Vrsaljko.

"Svi su igrali odlično. Nogomet je kolektivan sport i samo tako možeš biti uspješan. Jedan zna riješiti utakmicu, ali ekipa mora funkcionirati. Ne bih izdvajao nikoga, sama činjenica što sam stavio takvu ekipu govori koliko im vjerujem i koliko znam da znaju, a oni su to potvrdili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaest Vatrenih koji su ostali u Zagrebu, spremajući se, tako, za Italiju, biti će u prvom planu za prvu momčad. Uz, naravno, Kovačića.

"Razmišljali smo tko i zašto će dobiti poštedu. Znate da su to momci koji igraju svaki treći dan, imaju veliko opterećenje u klubovima, ne samo što se tiče igranja nego i putovanja. Talijani nisu iskoristili taj termin za nastup pa je logično da su ovi momci ostali doma, a sigurno je da će oni imati veliku šansu nastupiti u nedjelju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je otkrio i jednu važnu zanimljivost.

"Kao što je Conte zatvorio kamp, tako niti mi ne želimo dijeliti informacije. Cilj je da nastupimo kao u Bugarskoj, protivnik je jak, moramo se braniti, ali ćemo i napadati. Ekipa mora biti agresivna, kompaktna, strpljiva jer Italija je dosta organizirana. Teško će ih biti probiti, trebat ćemo tražiti male rupice. Italija nema velikih rupa, ali male rupice svugdje postoje. Želimo pozitivan rezultat, to je neodlučeno ili pobjeda. Imamo puno samopouzdanja, znamo što nas čeka, ali isto tako sam siguran da i Italija zna tko je Hrvatska, i da je vrlo kvalitetna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija strepi od hrvatskih napadača, posebno od Andreja Kramarića i Marija Mandžukića. Hoće li oni dvoje biti u špici napada?

"Imamo svoju taktiku, moramo se dijelom prilagoditi, a vidjet ćete hoćemo li izaći s dvije špice ili jednom, kako biste vi kazali, a ja bih rekao s tri računajući i bočne ofenzivce. Ne bih volio da to Talijani znaju i prilagode nam se".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bi li mu bilo drago da igra Balotelli?

"Tko god bude u sastavu, svi su kvalitetni. Kao što ja imam svoje slatke brige, tako i Conte raspolaže s više rješenja. Nema uvid u to tko će dobiti prednost. Znam da Pirla neće biti, ali oni su svejedno vrlo jaka ekipa, nemojmo se zavaravati što nisu bili uvjerljivi u nekim prethodnim nastupima. Sve će učiniti da uzmu tri boda", pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo