'IDEMO PODIĆI MORAL' / Izbornik Egipta najavio Hrvatsku: 'Utakmica neće biti teža od one s Novim Zelandom'

Image
Foto: Profimedia

Hassan, nekadašnji napadač Egipta, postao je izbornik prošli mjesec nakon što je momčad razočaravajuće ispala u osmini finala Afričkog prvenstva od DR Konga na jedanaesterce

25.3.2024.
22:43
Profimedia
VOYO logo

Izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hossam Hassan rekao je da je Egiptu utakmica s Hrvatskom važna za podizanje morala nakon posrtaja na Afričkom prvenstvu u siječnju, a snagu Hrvatske vidi u veznom redu.

Image
UPITAN ZA EGIPAT /

Nove glavobolje za Dalića: Trening uoči finala propustio Vida

Image
UPITAN ZA EGIPAT /

Nove glavobolje za Dalića: Trening uoči finala propustio Vida

"Prilikom pripreme promatram Hrvatsku kao cjelovitu ekipu. Poštujemo sve njene jake strane. Njena najjača snaga je pak u veznom redu", izjavio je 57-godišnji Hassan na konferenciji za medije u Kairu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Egipat će u utorak u 21 sat po hrvatskom vremenu (22 sata po lokalnom) igrati u Kairu u finalu prijateljskog ACUD turnira. Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1-0 pobijedio Novi Zeland.

"Utakmica s Hrvatskom nam je važna kao priprema za utakmice protiv Burkine Faso i Gvineje Bissao u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", rekao je Hassan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj, pak, taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

"Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral", napomenuo je Hassan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hassan, nekadašnji napadač Egipta, postao je izbornik prošli mjesec nakon što je momčad razočaravajuće ispala u osmini finala Afričkog prvenstva od DR Konga na jedanaesterce.

Egipat je u njegovom debiju na klupi svladao Novi Zeland s 1-0 pogotkom iz jedanaesterca u 29. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška utakmica jer je Novi Zeland dobra ekipa koja nam je predstavljala prijetnju", rekao je Hassan. "Utakmica s Hrvatskom neće biti teža", dodao je.

Rekao je da Hrvatska ima 'opasne tehničke zamisli u posljednjoj trećini terena'. 'No ja želim primijeniti svoju ideju, djelomično onakvu kakvu smo imali tijekom utakmice s Novim Zelandom, te vjerujem u pozitivan ishod', izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2022. i srebrne s Lige nacija 2023., igrat će s Egiptom na stadionu New Administrative Capital Stadium u predgrađu Kaira. Stadion prima blizu 94.000 gledatelja. Odaziv publike tijekom polufinalnih utakmica bio je slab, pa su izbornici obiju reprezentacija rekli da očekuju više navijača u finalu.

"Brojnost publike pravi razliku kod igrača. Očekujem stoga da bude više navijača jer naša reprezentacija to zaslužuje", izjavio je Hassan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo