obišao kamp u francuskoj / Izbornik Čačić ekskluzivno za RTL: 'Olić je svojom odlukom pokazao kakva je veličina!'

'Igrači su nam motivirani, trebamo s optimizmom gledati prema EURU.' - poručio je to izbornik hrvatske nogometne Ante Čačić, po povratku iz Francuske. Tamo je s delegacijom HNS-a bio u obilasku stadiona i kampa gdje će boraviti Hrvatska.

4.3.2016.
19:21
VOYO logo

Izbornik Čačić vratio se iz Francuske s prvim dojmovima onog što će Vatrenima biti dom tijekom Eura. Hoteli, tereni, stadioni, sve je spremno za doček najboljih reprezentacija, pa i Hrvatske.

"Ono što je najvažnije, imat ćemo svoj komoditet, svoj mir, u blizini su nam i aerodrom i tereni na kojima ćemo trenirati tako da smo s te strane zadovoljni", poručio je izbornik Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No hoće li biti zadovoljstva ako tribine ostanu prazne. Organizatori su to najavili kao jednu od mogućnosti u slučaju da postoji prijetnja od novih terorističkih napada.

"Dosta smo se naputovali oko tih gradova i po aerodromima i nismo ništa primjetili. Vidi se da postoji određena napetost, ali primjećuje se i da je među ljudima ipak s vremenom sve veća opuštenost", dodao je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opuštenost vlada i kod izbornika Čačića jer perjanice reprezentacije briljiraju u svojim klubovima pa njihova forma ulijeva optimizam.

"Sigurni smo svi skupa da su naši igrači izuzetno motivirani za nadolazeće Europsko prvenstvo. Imamo jako dobre pojedince, imamo igrače koji igraju godinama u reprezentaciji, mnogi su nosioci u europskim klubovima tako da ne bi trebali imati razloga za strah, čak što više, mislim da trebamo optimistično gledati prema onome što nas čeka", samouvjereno je izjavio izbornik Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro zato neće dočekati Ivica Olić. Legendarni Vatreni odlučio se oprostiti od reprezentacije. Za izbornika Čačića, to je samo još jedan dokaz njegove veličine.

"Svima nama je žao što Ivica odlazi, no nažalost, došlo je vrijeme i on je toga svjestan. Stvarno je pokazao veličinu jer sama činjenica da u posljednje vrijeme ne igra u Hamburgu mu nije dala za pravo da razmišlja da bude učesnik Eura. Na taj način je pokazao da ne očekuje da ga se vodi samo zato što je zasulžan za mnoge rezultate koje su Vatreni činili i na taj način otvara put mladima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se već pojavila informacija kako Čačić zna koga bi volio vidjeti na popisu za Francusku, no tek će Izrael i Mađarska dati prvu konkretniju sliku.

"Danas ne postoji ni jedan čovjek u Hrvatskoj koji prati nogomet da neće izdiktirati 18 igrača koji bi trebali biti u Francuskoj, na to sam se referirao. Imamo još dosta vremena, ove dvije utakmice ćemo baš iskoristiti kako bi došli do spoznaje na koji način i u kojem trenutku možemo koristiti određene igrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi skauting je obavljen, pred izbornikom su slatke brige, ali i pravo da se nada kako Hrvatska u zemlji u kojoj su nastali Vatreni može doći do pravog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo