Vatreni izazvao totalnu euforiju: 'Ovo je više od običnog transfera!'

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić u petak je i službeno realizirao transfer u HSV. Dosadašnji napadač Wolfsburga potpisao je ugovor koji vrijedi do ljeta 2016.

30.1.2015.
17:02
VOYO logo

O transferu hrvatskog veterana počelo se pričati ranije ovaj tjedan, a u samoj završnici prijelaznog roka su riješene i posljednje formalnosti. Mnoge je ovaj Olićev potez iznenadio budući da je napustio klub koji je na dobrom putu da izbori Ligu prvaka i preselio se u momčad koju očekuje neizvjesna borba za ostanak. Presudila je na koncu velika Olićeva ljubav prema HSV-u koji mu je u prvom mandatu prirastao srcu i za koji navijaju njegovi sinovi.

"Sretan sam, iznimno sretan. Ovo je za mene novi izazov i zahvalan sam zbog toga. Ako sam ikada razmišljao o odlasku iz Wolfsburga, onda je to moglo biti isključivo u Hamburg. Čelnici kluba su stupili u kontakt sa mnom i rekli mi da me očajnički žele i da bih im trebao pomoći u teškoj situaciji. To je ono što i ja želim", rekao je Olić za Hamburger Morgenpost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je šest puta u povijesti bio njemački prvak, a u sezoni 1982/83 je osvojio i tadašnji Kup prvaka. Jedini je klub koji nikad nije ispao iz Bundeslige, ali posljednjih sezona proživljava teške trenutke i uglavnom se bori za ostanak. U klubu su uvjereni da će s Olićem lakše izboriti spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je više od običnog transfera. Ovo je važna poruka navijačima i našim suparnicima. To je i naznaka onoga što ćemo raditi sljedećih godina", rekao je euforični direktor Peter Knäbel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo