IVAN KLASNIĆ OTVORENO O POSLJEDNOJ TRANSPLANTACIJI: / 'Imam četiri bubrega i osjećam se kao Superman'

Image
Foto: Screenshot

Ivan Klasnić dobio je novi bubreg po treći put, a otkrio je i kako je sve proteklo na taj , neizmjerno važan dan u njegovom životu.

6.11.2017.
9:47
Screenshot
VOYO logo

KLASNIĆ DOBIO JOŠ JEDNU BITKU: ‘Bojao sam se da neće uspjeti, ali život mi se konačno može vratiti u normalu’

Image
KLASNIĆ DOBIO JOŠ JEDNU BITKU: /

'Bojao sam se da neće uspjeti, ali život mi se konačno može vratiti u normalu'

Image
KLASNIĆ DOBIO JOŠ JEDNU BITKU: /

'Bojao sam se da neće uspjeti, ali život mi se konačno može vratiti u normalu'

Bivši napadač hrvatske reprezentacije uživao je s kćeri Fabiene Collien na izletu u Essenu kada je dobio poziv s dobrim vijestima iz zagrebačke bolnice Merkur. Odmah je doputovao u Zagreb, a bubreg mu je te iste večeri presađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada je, hvala dragom Bogu, sve u najboljem redu. Još me malo zateže rana, ali novi bubreg dobro funkcionira. Često odlazim na kontrolne preglede, razgovaram s liječnicima koji su veliki optimisti. Vrijednosti su u normali, svi parametri su za sada u redu. Nosim zaštitnu masku kako bi sve mogućnost nekakve zaraze na mimimum", rekao je Klasnić u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi bubreg dobio je od Šime, a drugi od oca Ivana. A čiji je posljednji?

"Ne, ne znam čiji sam bubreg dobio, znam samo da je taj netko stradao... Puno sam o tome razmišljao, čovjek kojega više nema spasio mi je život. To su velike stvari. Jedan čovjek toga dana nije imao sreće, a ja sam, eto, dobio novu priliku. Moram ju iskoristiti", odlučno je rekao napadač kojeg pamte navijači diljem Njemačke, Hrvatske, Francuske, Engleske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećam se kao Superman'

Objasnio je Klasnić i kakve je sve probleme imao kada je posljednji bubreg, kojeg mu je donirao otac, počeo otkazivati:

"Kakvo je ovo olakšanje, taj osjećaj kada možeš popiti tekućine koliko hoćeš, a ne da je mjerim mililitrima. Koliko sam smio popiti? Nekoliko decilitara, morao sam jako paziti, tijelo je zadržavalo tekućinu... Kakav je sada osjećaj? A kakav bi bio? Fenomenalan! Imam četiri bubrega! Osjećam se kao Superman. Ona moja dva su prestala raditi, ali još uvijek su na istom mjestu. Transplantirani bubrezi su s prednje strane. Nosim štitnik da ih ne bih ozlijedio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobit ćemo'

Komentirao je i šanse hrvatske reprezentacije za plasman na Svjetsko prvenstvo koja će u četvrtak i nedjelju igrati protiv Grčke:

"Dobro je da igramo prvu utakmicu kod kuće, vjerujem da ova momčad može to iskoristiti i već u Zagrebu osigurati preduvjete za plasman u Rusiju. Moramo dobiti 2:0, i dobit ćemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo