VIDEO: / Ovo je Hrvat za kojeg nitko nije čuo, a trpa češće i od Kramarića!

Znate li tko je Ivan Brečević? Vjerojatno su samo oni najstrastveniji pratitelji nogometa u Hrvatskoj čuli za ovog 27-godišnjaka.

13.1.2015.
18:19
VOYO logo

Iako je, dakle, u domovini uglavnom anonimac, Brečević je trenutno prava zvijezda u Grčkoj. I to ne u bilo kojem klubu, već u slavnom AEK-u, velikanu koji je 11 puta osvajao naslov nacionalnog prvaka i 14 puta bio pobjednik Grčkog kupa. Istina, AEK je 2013. zbog financijskih problema završio u trećoj ligi, a danas je u drugom razredu grčkog nogometa.

Po svemu sudeći, neće tamo dugo ostati budući da je uvjerljivo prvi na ljestvici i grabi prema elitnom rangu. A na tom putu mu je jedna od glavnih uzdanica hrvatski napadač koji je trenutno s osam golova prvi strijelac drugoligaškog natjecanja. Pritom treba spomenuti da je tih osam pogodaka zabio u svega šest nastupa, od kojih su dva bila kraća od 20 minuta! S obzirom na ukupnu minutažu, možemo reći da Brečević ove sezone zabija češće i od Andreja Kramarića (28 golova u 30 nastupa ove sezone).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9u_5beDNECA

U prošlom je kolu AEK deklasirao Kallitheu s 5:1, a Brečević je upisao hat-trick iako je igrao samo do 68. minute. Ne čudi stoga da je veliki ljubimac navijača i jedan od glavnih aduta slavnog trenera Traianosa Dellasa, umirovljenog braniča koji je s reprezentacijom Grčke 2004. senzacionalno postao europski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je ustvari Brečević? Karijeru je započeo u niželigašu Bujama, sezonu 2009/10 je proveo u slovenskoj Gorici, a potom je uslijedila kratka i ne osobito uspješna epizoda u kineskoj momčadi Shaanxi Chanba. Tijekom 2011. je kratko igrao i za Šibenik u čijem je dresu zabio dva gola, prije no što se vratio u Sloveniju. Dvije je sezone proveo u Koperu, a tamošnje su ga dobre igre odvele u AEK u kojem je u prvoj sezoni u 15 nastupa postigao isto toliko pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo