ITALIJA GORI NAKON NEZAPAMĆENOG DEBAKLA: / Apenini se tresu kao nikad prije! 'Ovo je apokalipsa, nacionalna sramota'

Image
Foto: AFP

Italija je na nogama nakon neplasmana na SP.

14.11.2017.
9:35
AFP
VOYO logo

Švedska se sinoć plasirala na SP 2018. nakon što je u uzvratu europskih dodatnih kvalifikacija u Milanu protiv Italije odigrala 0-0 te potvrdila pobjedu (1-0) otprije tri dana u Švedskoj.

TALIJANSKI IZBORNIK TRAŽI BOGATU OTPREMNINU: Doživio krah kakav se ne pamti 60 godina, ali odbija otići

Apsolutno nevjerojatno zvuči da Talijani, četverostruki svjetski prvaci, tako neće vidjeti SP nakon čak 60 godina. Tresu se Apenini, u reprezentaciji Italije je - kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRAMA NA KLUPI ITALIJE: Kapetan Rome urlao na pomoćnika! Procurila snimka koja najbolje dočarava raspad među Azzurrima

VATRENI IZBJEGLI STRAŠNE SUPARNIKE: Ispadanje Italije Hrvatskoj itekako olakšava put prema osmini finala SP-a

Ugledna La Gazzetta Dello Sport u izvještaju utakmice Italije i Švedske piše kako je Italija doživjela apokalipsu. "Addio Mondiale", pak, naslov je u Corriere Della Sportu. Uglavnom, talijanski mediji već se bave tko će ostati u reprezentaciji, a tko će otići. Izvršni direktor La Gazzette Dello Sporta Andrea Di Caro, u emisiji nakon susreta s Chiarom Soldi kazao je kako je neplasman Italije na SP nacionalna sramota, prava katastrofa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA BEZ SVJETSKOG PRVENSTVA: Šveđani napravili senzaciju i pomogli

Također, izbornik Gian Piero Ventura dobit će otkaz. Talijanski mediji pišu i o situaciji koja se dogodila za vrijeme sinoćnje utakmice, a koja najbolje dočarava svu "genijalnost" Venture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] KADA SUDAC ODLUČI DA NEĆE BITI GOLOVA: Na utakmici Italije i Švedske nisu dosuđena čak četiri penala

Naime, držao je Ventura na klupi u ovom trenutku najboljeg talijanskog ofenzivca, igrača Napolija Lorenza Insignea. Ventura mu je u prvoj utakmici na raspolaganje dao samo 14 minuta jer se nije uklapao u suviše opreznu formaciju 3-5-2.

UPLAKANI BUFFON SE OPROSTIO OD REPREZENTACIJE: ‘Razočaran sam, ali ne zbog sebe. Žalim samo zbog jedne stvari’

Da je to promašena odluka sugerira i reakcija Danielea De Rossija, kapetana Rome, koji je na klupi za rezerve usred utakmice pri 0-0 na San Siru sugerirao pomoćniku da ubaci Insignea u igru umjesto njega. Naime, Ventura je htio ubaciti defenzivnog veznjaka pri 'mrtvom' rezultatu, iako se u takvim situacijama uvodi ofenzivnog igrača. Danieleu to nije bilo jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto bih, dovraga, ja trebao igrati? Pa ne treba nam remi, moramo pobijediti", urlao je De Rossi pomoćniku, javlja La Gazzeta Dello Sport koja ističe kako je De Rossi simbol talijanskog reprezentativnog dresa. Na kraju De Rossi nije ušao, Ventura je ubacio Bernardeschija koji igra istu poziciju kao i Insigne. Još jedna u nizu njegovih gluposti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je crni trenutak za naš nogomet, jako teška situacija za nas", u očaju je kazao De Rossi.

Paolo Cannavaro, mlađi brat poznatijeg Fabija Cannavara, otkrio je u čemu je doista problem "Azzurra"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostali smo bez SP-a. Međutim, nismo izgubili SP sad, već prije 15 godina, kada su ljudi koji ulažu u nogomet počeli dovoditi promašaje iz cijelog svijeta u našu ligu, a oni počeli krasti mjesta domaćim igračima. Pružili smo im priliku da osjete slavu, a za to su najzaslužniji naši treneri koji su najbolji na svijetu. Nadam se da smo sada dotaknuli dno i da je ovo prilika da započnemo reformu našeg nogometa. Skidam kapu Buffonu, čovjeku koji je ostao bez prilike da postane prvi koji je zaigrao na šestom SP-u", napisao je Paolo u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo