DOLAZI GASITI POŽAR / Istinska ikona talijanskog nogometa preuzima vruću klupu Rijeke. Sjećate li se ovog majstora i kultne ekipe koju je vodio?

Image

Vodio je tijekom nje brojne talijanske klubove, a zanimljivo kako će mu posao u Rijeci biti prvi izvan talijanskih granica

5.9.2022.
8:16
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka službeno je na svojim internetskim stranicama objavila kako je novi trener prve momčadi 64-godišnji Talijan Serse Cosmi.

Cosmi je iskusni talijanski stručnjak čija je karijera počela 1990. godine. Vodio je tijekom nje brojne talijanske klubove, a zanimljivo kako će mu posao u Rijeci biti prvi izvan talijanskih granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće je uspjehe ostvario kao trener Udinesea gdje je radio tijekom 2005. i 2006. godine. Tada je s tim klubom ostvario plasman u Ligu prvaka, a u skupini je Udinese na kraju osvojio treće mjesto iza Barcelone i Werdera koji je poput Udinesea osvojio sedam bodova.

Image

Vodio ikonsku ekipu

Posljednji je posao obavljao prošle godine kada je bio trener Crotonea. Trenutačno je Rijeka posljednja na ljestvici HNL-a te ima jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza. Ove sezone Rijeku su trenerski vodili Dragan Tadić i Fausto Budicin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cosmija oni zagriženiji fanovi nogometa, a posebno talijanskog, pamte po Perugiji, koju je vodio od 2000. do 2004. godine. Bila je to ona ikonska Perugia, a za nju su u tom periodu igrali Marco Materazzi, Ze Maria. Liverani, Blasi, Amoruso, Miccoli, Grosso, Ravanelli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo