ISPRAĆAJ UZ OMILJENE STIHOVE: / Splićani se oprostili od svoje legende

Image

Proslavljeni nogometaša Hajduka Ivica Hlevnjak Bukle u ponedjeljak je pokopan na splitskom groblju Lovrinac, a na posljednji ispraćaj došlo je oko tisuću Splićana.

30.11.2015.
20:06
VOYO logo

Jedan od najpopularnijih igrača Hajduka 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća pokopan je uz stihove pjesme "Kada umrem umotan u bilo". Prije posljednjeg ispraćaja u prepunoj kino sali stadiona u Poljudu održana je komemoracija legendarnom Hlevnjaku, a sućut Hlevnjakovoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, pratelji, bivši igrači i treneri.

Od Hlevnjaka se oprostio se gradonačelnik Splita Ivo Baldasar rekavši da je Bukle je bio "naš ponos, živo oličenje hajdučkih vrijednosti, dio generacije koja ja je utrla stazu ovom današnjem klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Postigao 237 golova

"Gledali smo njegove golove, sjajne partije na nogometnom terenu, neka se zavijek sjećamo našeg Bukle,", naglasio je Baldasar

O igračkoj karijeri i životu legendarnog Hlevnjaka govorio je predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je istaknuo da je Bukle, kako su ga prijatelji zvali, debitirao za prvu momčad Hajduka sa 18 godina, a od 1962. do 1973. godine odigrao je 665 utakmica za Hajduka te postigao 237 golova. Bio je reprezentativac Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Hlevnjak, naš Bukle, igrao je u teškim vremenima za klub, koji je tada visio pred ponorom ispadanja u Drugu ligu, ali na koncu je osjetio je slast osvajanja titule. Mnogo je puta isticao kako mu je najradosniji trenutak bio povratak u Split 1971. godine, kada je titula nakon 16 dugih ljeta vraćena u naš grad. Jedan je od rijetkih koji nosi zlatnu kapetansku traku Hajduka", rekao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo