dobar posao u Europi / Isplati se pobjeđvati: Europski uspjeh priskrbio Dinamu milijune eura

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tko će na Dan Zaljubljenih biti na drugoj strani terena, raspoložen za sve, samo ne za ljubav i nježnost, još je uvijek teško reći

9.11.2018.
9:12
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice za koju su svi tvrdili da je "povijesna" za Dinamo rekao je da on ne želi da se iz ove sezone najviše pamti njihov trijumf nad Spartakom iz Trnave, već da Dinamo ovog proljeća čekaju puno jače utakmice.

Nije pogriješio. Njegova momčad izborila je pravo na nastup u drugom krugu Europske lige u kojem će prvu utakmicu odigrati na Valentinovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će na Dan Zaljubljenih biti na drugoj strani terena, raspoložen za sve, samo ne za ljubav i nježnost, još je uvijek teško reći.

Popis je zaista dugačak. Od klubova iz Europske lige mogu to biti Zürich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiacos/Milan, Spartak, Lazio, Malmö, Krasnodar, Astana ili Vidi. Od trećeplasiranih momčadi iz Lige prvaka trenutno su najizgledniji suparnici Hoffenheim, Club Brugge, Benfica i Galatasaray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je malo lakše sumirati jest zarada koju je zagrebački klub ostvario uspjesima u Europskoj ligi. Ukupno su dosad zaradili nešto manje od tri milijuna eura.

Ako Dinamo bude prvi u skupini, može zaraditi još milijun eura, a drugo mjesto donijet će im 500 tisuća eura. Plasman u drugi krug europske lige na Maksimir će donijeti još pola milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo