TENZIJE NA VRHUNCU / Iranski novinar digao buru na presici SAD-a: ‘Zašto još nosite taj dres?’

Image
Foto: Profimedia.hr

Podsjetimo, iranski državni mediji u nedjelju su pozvali da SAD bude izbačen s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva zbog njihovog isticanja iranske zastave na službenim profilima SAD-a na društvenim mrežama kao znak podrške prosvjednicima u Iranu

29.11.2022.
18:28
Profimedia.hr
VOYO logo

SAD i Iran u utorak igraju presudnu utakmicu trećeg kola grupe B kojom će se odlučivati o prolasku u nokaut fazu Svjetskog prvenstva. Ova utakmica ima značaj koji nadilazi nogomet jer su odnosi dvaju zemalja već dulje vrijeme izrazito zategnuti.

O političkim, kulturnim i drugim napetostima progovorio je i američki kapetan Tyler Adams na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak, prenosi CNN. Ovaj 23-godišnjak odmah na početku konferencije za medije ispričao se iranskom novinaru koji je istaknuo kako Adams pogrešno izgovara ime njegove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hrvatska vs. kanada /

Ludilo prije početka utakmice! Posebnu pažnju privukla jedna navijačica: Pogledajte atmosferu

Image
hrvatska vs. kanada /

Ludilo prije početka utakmice! Posebnu pažnju privukla jedna navijačica: Pogledajte atmosferu

'Diskriminacija postoji gdje god da dođete'

Isti novinar nastavio je zahuktavati situaciju komentiranjem da iako u SAD-u vlada ‘toliko diskriminacije prema crncima’, Adams i dalje nosi dres SAD-a. “Kamo god dođete postoji diskriminacija”, uzvratio mu je Adams.

Nogometaš engleskog Leedsa rođen je u Wappingers Fallsu, a zbog nogometne karijere naučio je uklapati se u različite kulture. Ističe da su za to važni razumijevanje i obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iranci tražili izbacivanje SAD-a sa SP-a

“Jedna stvar koju sam naučio, posebno živeći u inozemstvu proteklih godina i morajući se uklopiti u različite kulture i na neki način asimilirati u različite kulture, jest da u SAD-u nastavljamo napredovati svaki dan. Odrastao sam u bijeloj obitelji, očito s afroameričkim podrijetlom i pozadinom”, pojasnio je.

Podsjetimo, iranski državni mediji u nedjelju su pozvali da SAD bude izbačen s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva zbog njihovog isticanja iranske zastave na službenim profilima SAD-a na društvenim mrežama kao znak podrške prosvjednicima u Iranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo