ODVIJALA SE DRAMA U POZADINI / Interpol proveo tajnu akciju tijekom Eura 2020. Uhićeno 1400 osoba i zaplijenjeno 6.7 milijuna eura

U Aziji i Europi provedene su tisuće racija u kojima su oduzeta računala i mobilni telefoni

14.9.2021.
16:51
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Interpolovoj operaciji, kojoj su meta bile ilegalne oklade tijekom Europskog nogometnog prvenstva, uhićeno je 1.400 osoba i zaplijenjeno je 6,7 milijuna eura, objavila je u utorak europska kirminalistička policija čije je sjedište u Lyonu.

U Aziji i Europi provedene su tisuće racija u kojima su oduzeta računala i mobilni telefoni povezani s gotovo 394 milijuna eura u klađenju.

"Dok smo Europsko nogometno prvenstvo uglavnom gledali samo kao navijači, stotine kriminalaca u 28 zemalja ciljali su na organizirane kriminalne skupine koje su htjele zaraditi milijune putem ilegalnog kockanja i s tim u vezi pranja novca", navodi se u priopćenju Interpola.

Već osma akcija

Hongkonška policija uhitila je više od 800 osumnjičenih, "među njima i navodnog šefa kladioničarske udruge kontrolirane trijadama", dodaje Interpol. U jednoj od najuspješnijih operacija u Hong Kongu do sada, policijski službenici zaplijenili su 2,3 ​​milijuna eura gotovine i evidenciju s detaljima stotina milijuna oklada.

U Italiji, domovini europskih prvaka, tijekom Eura u operaciji SOGA VIII provjereno je 280 kladionica i naplaćeno kazni u visini od 1,3 milijuna eura zbog ilegalnog klađenja.

Ovo osmo izdanje operacije SOGA (od "soccer gambling") obuhvatila je Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Češku, Finsku, Francusku, Njemačku, Mađarsku, Irsku, Italiju, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Rusiju, Španjolsku, Švicarsku i Veliku Britaniju te Azerbajdžan, Bahrain, Bruneje, Kambodžu, Kinu, Indiju, Maleziju, Maldive, Filipine, Singapur i Vijetnam.

Otkako su pokrenete operacije ovog tipa uhićeno je više od 19.000 osoba i zaplijenjeno 63 milijuna eura i zatvoreno više od 4.000 kladionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali