INTER NE ŽELI PERIŠIĆA, A PRODUŽUJE MU UGOVOR. ZAŠTO? / Odgovor gotovo sigurno nije ono što se možda prvo pomislili

Image
Foto: Profimedia, LaPresse

Zašto bi netko, pobogu, produživao vjernost igračima na koje više ne računa

29.10.2019.
14:45
Profimedia, LaPresse
VOYO logo

Odveć se zanimljiva informacija pojavila u pojednim uglednim talijanskim medijima. Naime, prema pisanju Tuttosporta, milanski Inter je, onako ispod radara, produžio ugovore trojici nogometaša na koje više, u potpunosti, ne računa. Igračima koji su na posudbi izvan Milana, Mauru Icardiju, Joau Mariju i Ivanu Perišiću, aktivirana je klauzula u ugovoru koja garantira produljenje ugovora do ljeta 2022. godine.

Automatski se nameće pitanje zašto bi netko, pobogu, produživao vjernost igračima na koje više ne računa, sve i da nešto pokažu u klubovima u kojima su na posudbi. Ako ste pomislili da to čine zbog toga što netko u klubu, poput trenera Antonija Contea, misli da će igrači uhvatiti bolju formu na posudbi i na račun toga dobiti novu šansu u Interu, krivo ste pomislili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Inter Milan's Argentine forward Mauro Icardi (R) celebrates with Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Perisic at the end of the UEFA Champions League group B football match Inter Milan vs Barcelona on November 6, 2018 at San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Vrhunski poslovni potez

Razlog je, dakako, čiste financijske prirode. Icardijev će ugovor gotovo sigurno otkupiti PSG, gdje je sada na posudbi, isto vrijedi i za Perišića i Bayern, dok Joao Mario zadovoljava kriterije Lokomotiva i tamo će kako stvari stoje nastaviti karijeru. Da im Inter sada nije produžio ugovore, dečki bi na ljeto ušli u posljednju godinu ugovora i cijena bi im drastično pala, možda čak i za više od pola sadašnje vrijednosti. Ovako, ako im ugovor traje još dvije godine, ništa se u tržišnoj i ugovornoj težini nije promijenilo i tko god da ih kupuje sljedećeg ljeta morat će pratiti punu cijenu.

Icardi će tako, zbog produljenja ugovora, stajati PSG-a oko 70 milijuna eura, Bayern će za Perišića morati izdvojiti 20 milijuna eura, dok će Joao Mario trebao otići za 18 milijuna eura. Da se ovo, klauzulom određeno, produljenje ugovora nije dogodilo klubovi koji ih kupuju mogli bi pregovarati o puno nižoj odšteti. U svakom slučaju, Inter će na igračima koje ne koristi zaraditi oko 108 milijuna eura, i to sve na račun jedne male stavke u ugovoru. Vrhunski je to poslovni potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo