Ništa više neće biti isto /

Iniesta u 40. godini završava igračku karijeru

Image
Foto: Profimedia

'Očito bih se želio vratiti u Barcu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako da kažem sada, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo'

1.10.2024.
13:59
Profimedia
VOYO logo

Legendarni španjolski nogometaš i dugogodišnji član Barcelone Andres Iniesta (40) putem društvenih mreža objavio je kraj karijere, pa je na Instagramu objavio video u kojem tvrdi da će 8. listopada konačno reći zbogom profesionalnom nogometu.

Image
TEŽAK DRIBLING /

Iniesta utajio porez: Japanske vlasti traže 3,5 milijuna eura

Image
TEŽAK DRIBLING /

Iniesta utajio porez: Japanske vlasti traže 3,5 milijuna eura

Španjolski mediji javljaju da će sljedeći tjedan završiti svoju sportsku karijeru, a datum oproštaja (8. listopada) poklapa se s brojem koji ga prati gotovo cijeli život i brojem koji ga je učinio nogometnom ikonom. Ovaj broj nosio je i tijekom svoje posljednje nogometne sezone u klubu Emirates iz UAE, gdje stvari nisu išle po planu. Vjeruje se  da će Iniesta novu karijeru imati u trenerskim vodama, a nikada nije bježao od činjenice da bi volio da se njegova karijera vrati u Kataloniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očito bih se želio vratiti u Barcu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako da kažem sada, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo”, kazao je Iniesta.

Iniesta je igračku karijeru započeo u Albaceteu, a potom je od 1996. do 2018. igrao za Barcelonu. S katalonskim klubom osvojio je čak 29 trofeja. Uslijedila je selidba u Japan, igrao je za Kobe od 2018. do 2023. godine, a prošle sezone bio je član kluba Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Iniesta je za španjolsku reprezentaciju od 2006. do 2018. odigrao 131 utakmicu i zabio 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa španjolskom reprezentacijom osvojio je svjetsko prvenstvo 2010., te europsko prvenstvo 2008. i 2012. godine.Ima ukupno 22 nacionalna naslova s ​​Barcom i tri s japanskim klubom Vissel Kobe. Na međunarodnoj razini osvojio je deset naslova s ​​Barcelonom, uključujući četiri u Ligi prvaka, osvojio je dva puta EURO za mlade sa Španjolskom, a zatim je uslijedila njegova velika trilogija - dva EURA i Svjetsko prvenstvo s La Rojom, gdje je zabio pobjednički gol u finalu koji je razveselio sve Španjolce. Ima ukupno 40 naslova u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosinečki otvorio dušu: 'Stari mi je teško podnio odlazak u Zvezdu. Priče su da nisam volio trenirati, ali jednu naviku nikad nisam skrivao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo