INCIDENT NAKON RIJEKINA SLAVLJA: / Pendreci i suzavac na Rujevici, policija tvrdi da su je navijači napali

Image
Foto: Screenshot

Odmah po završetku utakmice prvog kola hrvatskog prvenstva u kojoj je Rijeka svladala Slaven Belupo s 2-0, došlo je do ružnih scena na Rujevici.

16.7.2017.
13:34
Screenshot
VOYO logo

Nakon što su prvaci pozdravili navijače došlo je do sukoba Armade i pripadnika interventnih snaga s unutarnje strane ograde u podnožju istočne tribine, navodi Novi list. Interventne snage su upale na tribinu, a svjedoci tvrde da je policija koristila i suzavac.

'Primijenili smo sredstva prisile'

U nedjelju su se oglasili iz Policijske uprave Primorsko-goranske s tvrdnjom da su navijači napali zaštitare i policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom utakmice su privedene tri osobe zbog alkoholiziranosti i počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na kraju javnog okupljanja došlo je do narušavanja javnog reda i mira oko 22.51 sati na način da je više navijača HNK Rijeka napalo zaštitara angažiranog na osiguranju javnog skupa koji je intervenirao zbog penjanja navijača na zaštitnu ogradu, a potom i na policijske službenike Interventne jedinice policije Rijeka koji su intervenirali na zahtjev zaštitara. Policijski službenici su u uspostavljanju javnog reda i mira i u obrani od napada primijenili sredstva prisile. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi počinitelji narušavanja javnog reda i mira te sve okolnosti ovog događaja", stoji u priopćenju.

Dio subotnjih događanja može se vidjeti na Armadinom videu od 4:20 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo