IGOR TUDOR PRIZNAO: / U Galati sam doživio kolektivno ludilo i šok, jedva su dočekali moju smjenu. Što dalje? Imam tri ponude...'

Image
Foto: AFP

Igor Tudor neće dugo biti bez posla, klubovi se nude

26.12.2017.
16:07
AFP
VOYO logo

Sjajno je Igor Tudor otvorio sezonu na klupi Galatasaraya, nakon devet odigranih utakmica od maksimalnih 27 na kontu neporažene momčadi je stajala brojka od 23 boda i sve oko kluba bilo je obojano ružičastim tonovima boje. Četiri zgusnuta poraza i izgubljen vrh ljestvice koji su uslijedili značili su i da splitski stručnjak završava ovu trenersku avanturu u Turskoj i da je slobodan potražiti si novi posao.

O tome kako su izgledali počeci na klupi najtrofejnijeg turskog kluba i što je pošlo po krivu, Tudor je razgovarao za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo mi svemirci'

Image
Foto: SAKIS MITROLIDIS
Image
Foto: SAKIS MITROLIDIS

"Radili smo jako dobro, pronašli dobar model igre, ali treba biti iskren i priznati da smo imali i odličan raspored u prvim kolima, jer nismo imali nijedan derbi. Tako smo u sjajnoj seriji otišli na osam bodova prednosti i doista vam ne mogu opisati euforiju koja se stvorila u klubu, u medijima i među navijačima. Naslov prvaka već je bio osvojen, počelo se pričati samo o rekordima koje ćemo srušiti, suparnici se više uopće nisu doživljavali. Tu sam izravno doživio jedno kolektivno ludilo u kojem se nekakav balans potpuno izgubio i 20 milijuna navijača živjelo je kao u transu", priznao je i otkrio što se dogodilo kada mu je momčad prvi put poražena, nakon ogleda protiv Trabzonspora.

"Izgubili smo utakmicu protiv dobre momčadi u jednoj jako napaljenoj atmosferi, jer u Trabzonu nikome nije lako igrati. I onda se dogodio kolektivni šok, kao da je sve stalo, jer smo izgubili utakmicu!? Odmah nakon poraza došao mi je predsjednik da me pita što se to dogodilo, kako je moguće da smo izgubili utakmicu. Gledam ga je sa smiješkom i govorim mu da se nije dogodilo ništa, da je u pitanju običan poraz, da nismo nikakvi svemirci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon drugog poraza pred kampom se okupilo 200-tinjak navijača. Unatoč vodećem mjestu na ljestvici, svi su oni tražili njegovu smjenu. Pojavili su se već tada i plakati s licem Fatiha Terima, ispostavit će se klupske legende koja će uskoro na klupu Galatasaraya zasjesti četvrti put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro novi posao

"U životu sam puno vremena proveo na zapadu i znam da tamo ne bi bilo normalno da dobijem otkaz na ovakav način. Od 16 kola 14 smo bili prvi, a imali bismo i realnu šansu da nakon 17. kola budemo prvi i tako dočekamo zimsku stanku. Normalno bi bilo da u klubu svi zajedno sjednemo, vidimo što smo napravili proteklih mjeseci, pronađemo najslabije točke i probamo ih riješiti kako bismo u nastavku prvenstva spremni čekali borbu za Ligu prvaka i naslov. Pazite, tri smo utakmice izgubili u gostima, a gostovanja su u Turskoj uvijek teška i opasna, gdje god igrali, a igrali smo kod Trabzona, Bešiktaša i Basaksehira, a to su tri jake momčadi. Basaksehir i Bešiktaš su veliki kandidati za naslov. Četvrti poraz ne računam, jer i prije te utakmice svi smo znali da se samo čeka moja smjena. Jedva su je dočekali."

U rezimeu priče Tudor kaže da je uživao raditi ondje, da nosi veliko iskustvo vođenja kluba za koji navija 20 milijuna tamošnjih navijača, ali i otkriva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da su mi stigle tri konkretne ponude, ali neću žuriti, želim dobro izabrati sljedeću sredinu u kojoj ću raditi."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo