Igor Štimac objavio veliku vijest: 'Odlazim!'

Igor Štimac napokon je progovorio.

27.11.2013.
9:20
VOYO logo

Štimac je o svemu što mu se događalo posljednjih mjeseci progovorio u emisiji emitiranoj na Sportskoj televiziji Istinom do gola, te je najavio da više neće raditi u hrvatskom nogometu nego isključivo u inozemstvu.

"Ja sam svoje napravio u hrvatskom nogometu. Od prvog povratka u Hajduk, preko trenerskog rada, raznih funkcija... Dao sam svoj obol. Počet ću misliti na sebe, gledati raditi negdje vani", prenosi Slobodna Dalmacija najavu bivšeg izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je, čini se, promijenio mišljenje o Zdravku Mamiću, kojega je nekad opisivao kao negativnu pojavu hrvatskog nogometa, da bi nakon par godina bliske suradnje promijenio priču.

"Ljudi imaju krivu percepciju o Zdravku, za što je dobrim dijelom sam kriv. Ali ne može nitko pobjeći od toga da je on dobroćudna duša koja u životu nije mrava zgazila. Puno viče i galami, ali je napravio velike stvari za svoj klub. A na reprezentaciju, na izbor igrača, on nema apsolutno nikakav utjecaj na to..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WR5waIOsUdU

Štimac je s reprezentacijom bio drugi u kvalifikacijskoj skupini za SP, a ponudio je ostavku nakon drugog poraza od Škotske, pred same dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključna je točka bila Škotska u Zagrebu, u kojoj smo bili bez Modrića i Ćorluke, koji su dva od četiri stožerna igrača, uz Srnu i Mandžukića. Izgubili smo, a igrači su nakon tog poraza duboko u sebi odustali od prvog mjesta. I čekali dodatne kvalifikacije, dočekali ih i odradili odlično. Doveden sam da budem prvi ili drugi u skupini. Ja sam taj cilj ispunio. Sa saznanjem da smo imali najtežu skupinu. Zna se što znači igrati sa Srbijom. A vidjeli ste kakva je Belgija, mlada, poletna..."

Cijeli tekst pročitajte http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet/tabid/84/articleType/ArticleView/articleId/228638/Default.aspx.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo