IGOR ŠTIMAC OBJASNIO ŠTO SE DOGAĐA SA VATRENIMA: / 'Toga je i sam Zlatko svjestan'

Image
Foto: PIXSELL

Bivši izbornik Vatrenih govorio o potrebnim novim rješenjima

25.3.2019.
16:27
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je ciklus kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine pobjedom (Azerbajdžan 2-1) i porazom (Mađarska 1-2). Mnogo je onih koji se slažu da je posrnuće u Budimpešti kiks i stvaraju paniku zbog njega, ne i bivši izbornik hrvatske izabrane vrste Igor Štimac koji poručuje:

"Ljudi Božji, pa apsolutno nema razloga za dramu nakon ovog poraza! Mi smo u ove kvalifikacije krenuli iz minusa, nismo krenuli od nule jer se svi posebno pale na nas kao viceprvake svijeta. Očito je da će kvalifikacije biti turbulentne, da neće biti nimalo lagane, a to nas je uvijek pratilo. Jednostavno, bilo je previše problema u ove dvije utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆ SLETIO U ZAGREB: /

Pričao o porazu i Kaliniću, a onda su proradile emocije: 'To dečki nisu zaslužili i to nije normalno'

Image
DALIĆ SLETIO U ZAGREB: /

Pričao o porazu i Kaliniću, a onda su proradile emocije: 'To dečki nisu zaslužili i to nije normalno'

'Treba tražiti nova rješenja'

U razgovoru za 24sata Štimac - uz poruku da treba zaboraviti svjetsko srebro i krenuti ispočetka - otkriva i zašto je tome tako:

"Lovre Kalinić je odličan golman, ali ne brani u klubu u posljednje vrijeme. Dejan Lovren tek se vratio nakon ozljede, a Interov dvojac Perišić i Brozović cijelu sezonu ima problema u klubu koji nije na rezultatskom nivou kakav se mogao očekivati, i stoga i njih dvojica osciliraju u igri. Mi nemamo 50 igrača da možemo lako rješavati neke probleme. Imamo ih 15-ak plus još neki, tako da treba tražiti nova rješenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naći će Zlatko rješenje'

Kazao je Štimac i da je pobjedničkom pogotku Mađara prethodio prekršaj u napadu koji nije sviran, a dodao i to da aktualni izbornik sigurno zna koji su problemi s kojima se mora nositi te da je uvjeren kako će za njih i pronaći rješenja.

"Prekidi su nas mučili i na Svjetskom prvenstvu i u nekim utakmicama poslije toga. Toga je i sam Zlatko svjestan. Ne sumnjam da će znati naći rješenje za to. Prije iduće utakmice vjerojatno slijedi dugačka analiza tih obrambenih prekida. Treba analizirati sve te situacije i vidjeti tko je u kojoj zakasnio, tko se krivo postavio, tko nije bio koncentriran. Vjerujem da ćemo već u idućoj utakmici u obrambenim prekidima biti puno bolji", poručio je bivši izbornik Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo