Slavni Vatreni progovorio o svojoj obiteljskoj drami!

U 15. minuti utakmice hrvatskog nogometnog prvenstva između Istre i Lokomotive zavladao je muk.

18.2.2013.
8:45
VOYO logo

Bivši Vatreni, danas trener Istre, odlučio je otvoreno progovoriti o zdravstvenom problemu svog 23-godišnjeg sina Alena, koji je na subotnjoj utakmici po treći put u karijeri, bez vidljivog razloga, pao u nesvijest tijekom utakmice, odnosno treninga. Prvi put se to dogodilo prije tri godine, dok je igrao u Standardu iz Liegea i to na zagrijavanju.

Drugi put je izgubio svijest na treningu u Žminju, prije dvije godine, a sada se to dogodilo na utakmici, pred gledateljima na Stadionu 'Aldo Drosina'. Najčudnije je što liječnički nalazi pokazuju da je s Alenom sve u redu. Nema epilepsiju, nema srčanih problema...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve smo nalaze napravili i svi nalazi su uvijek vrhunski, inače mu ja ne bih dozvolio da igra nogomet. Sad, koja je to sitnica, što je, je li to na psihičkom planu, vidjet ćemo. Ja nisam doktor, njemu se opet zamantalo, pao je u nesvijest na terenu, na 15-ak sekundi, dignuo se normalno i odšetao. Sada je sasvim u redu, svi nalazi su u redu i eto", otvoreno je u razgovoru za Sportski progovorio o ovom problemu Alenov otac i trener Igor Pamić.

To se sada dogodilo već treći put, a uzrok se i dalje ne zna. Imaju li liječnici kakvo objašnjenje, što kaže sam Alen, što mu se dogodi u tom trenutku? Ja ne mogu govoriti u njegovo ime. Zamantalo mu se i ostao je bez svijesti. Ne znamo zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događa li mu se to inače, na treningu, u svakodnevnom životu? Nikada, nikada. A sad, je li to na psihičkom planu, je li to nešto drugo, tko će znati!

Kako ste vi, jeste li se malo primirili nakon prvotnog šoka? Pa ja se ne brinem. Zato što smo bili kod svih vrhunskih doktora i svi su rekli da je zdrav, pogotovo srce i to. Nadam se da ćemo doći i do saznanja zašto se ovo događa. Ali to je nevjerojatno, da i dalje nitko ne zna zašto pada u nesvijest. Jer dvije godine nije bilo ništa, on normalno trenira, svaki dan je pod naporima i sada se to dogodi u 15. minuti utakmice. Jesu li psihološki razlozi u pitanju, teško je to znati. Kod kuće je zdrav, svi nalaze govore da je zdrav, bio je kod najjačih doktora, a njemu se i dalje to događa. Opet ponavljam, on se dignuo i htio je nastaviti igrati. Mislim, nismo mu to dopustili, naravno, ali doći ćemo do zaključka. Negdje neka sitnica je."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijest je izgubio i prije dvije godine? Jeste li primijetili u kojim se situacijama to događa, postoji li neka pravilnost? Da, prije dvije godine, na treningu, tada je pauzirao od nogometa. Moramo vidjeti što je to da negdje dođe do nekog kratkog spoja. Sad je to bilo u trenutku prekida, kornera, dakle, bio je u miru. Ali možda je bio iznerviran nečim, ja to ne mogu reći, ne mogu znati", zaključio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo