TEŠKO ZA POVJEROVATI / Igor Bišćan napravio ono što s čim se već 15 godina ne može pohvaliti niti jedan trener Dinama: 'To je bila moja logika...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pet kola prije kraja prvenstva dinamo je prvi na tablici s 10 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka

25.4.2023.
14:16
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaše Dinama u srijedu (17.05) na Maksimiru očekuje utakmica protiv Varaždina, i pobjedom u tom dvoboju Modri bi stigli korak bliže obrani titule.

Image
ISTRA - DINAMO 0:0 /

Prvi kiks Igora Bišćana na klupi Dinama: Raspoložena Istra zadržala 'nulu' u Puli

Image
ISTRA - DINAMO 0:0 /

Prvi kiks Igora Bišćana na klupi Dinama: Raspoložena Istra zadržala 'nulu' u Puli

Trenutno, pet kola prije kraja, Dinamo vodi na tablici 1. HNL sa 67 bodova, a drugoplasirani Hajduk ima deset bodova manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaj s Varaždinom, koji je već četiri utakmice bez poraza, najavio je trener Dinama Igor Bišćan.

"Svaka utakmica nam je jako bitno, bodovi su dragocjeni. Dolazi nam Varaždin koji je u stanju biti jako nezgodan za svakog protivnika. 'Živi' su, brzi su, poletni i ako im dopustiš da se razmašu, mogu napraviti puno problema. S druge strane, mi očekujemo dobru igru i nova tri boda, za to se spremamo i vjerujemo da ćemo to ostvariti", rekao je Bišćan pa se osvrnuo na stanje u momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad je u dobrom stanju, u pozitivnom smo periodu nakon onoga što je bilo prije mog dolaska."

Petković se vraća

Zanimljivo, Bišćan je svoje prve tri utakmice na Dinamovoj klupi počeo s identičnim sastavom, što se posljednji put dogodilo prije čak 15 godina. Sada će, protiv varaždina, morati napraviti promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo s istom momčadi jer nam je to određivao kadar i broj dostupnih igrača. Bio sam zadovoljan s onima koji su počinjali i to je bila logika kojom sam se vodio. Morat ćemo napraviti promjene jer Ristovski ima kartone i dat ćemo dobru minutažu onima koji su ulazili u zadnje tri utakmice, a i onima koji nisu. Petković bi se trebao vratiti, još ćemo na treningu vidjeti kako će se osjećati. Trenirao je od početka tjedna, sigurno da još nije blizu optimalne forme jer je duže izbivao, vidjet ćemo u kakvom je stanju."

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Na kraju je Bišćan pojasnio što je mislio pod onime što je rekao da "igrače mora dovesti u stanje u kojemu mogu dati maksimum".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pristup i odnos prema obvezama je nešto o čemu se ne bi trebalo ni raspravljati. Samo na taj način možeš dići svoju formu i utjecati na svoje stanje. To se ne postiže samo na utakmicama nego i na treninzima. Iako, sad je specifičan dio sezone u kojemu se ne može previše trenirati, osobito ne sad kad su dvije utakmice u tjednu i nije jednostavno izbalansirati ozbiljan rad s trenutačnim stanjem i ograničenjem kadra. Ne možeš igrati jako ako ne treniraš jako. Prema tome ćemo se ravnati", zaključio je Bišćan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo