IGOR BIŠĆAN POSTAO NOVI IZBORNIK MLADE REPREZENTACIJE: / HNS službeno potvrdio imenovanje donedavnog trenera Rijeke

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nasljednik Nenada Gračana na klupi mlade reprezentacije i službeno je potvrđen

1.10.2019.
15:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor HNS-a imenovao je Igora Bišćana novim izbornikom Hrvatske U-21, nakon što je s proslavljenim internacionalcem i vrlo uspješnim mladim trenerom postignut dogovor o suradnji, objavio je HNS na svojim službenim stranicama.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić o Bišćanovu imenovanju je izjavio: "Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prije svega razvoj igrača za A reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se Bišćana spominjalo kao najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje klupe mlade reprezentacije, no on je bio još trener Rijeke kada je Nenad Gračan otišao s pozicije izbornika mladih Vatrenih pa je tada isticao kako mu je Rijeka na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u međuvremenu Bišćan je napustio klupu Rijeke i postao slobodan trener te je preuzeo mlade Vatrene.

"Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve", prenosi Bišćanovu izjavu službena stranica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata karijera

"Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu", stoji na stranici HNS-a.

Bišćan je imao bogatu igračku karijeru tijekom koje je nosio dres zagrebačkog Dinama, engleskog Liverpoola i grčkog Panathinaikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersku karijeru počeo je 2016. godine na klupi tadašnjeg drugoligaša Rudeša s kojim se plasirao u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, zatim je vodio slovensku Olimpiju iz Ljubljane, s kojom je osvojio dvostruku krunu. Posljednji angažman prije preuzimanja mlade reprezentacije imao je u hrvatskom viceprvaku Rijeci.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo