SKANDAL / Zvijezda PSG-a nije htjela nositi dres s duginim bojama pa propustila ligašku utakmicu? 'Svaki igrač je nosio taj dres, osim njega'

Image
Foto: Profimedia

Gueye je Musliman i prema RMC Sportu prošle godine isto je propustio utakmicu na kojoj se pokazivala solidarnost LGBTQ zajednici zbog navodnog gastroenteritisa

16.5.2022.
20:00
Profimedia
VOYO logo

Medijski izvještaji iz Francuske tvrde kako senegalski veznjak Idrissa Gueye nije nastupio za PSG u posljednjoj utakmici svog kluba, jer nije htio nositi dres s duginim bojama.

Image
FRANCUSKI BOGATAŠ KRENUO S NOVOM POTROŠNJOM: /

Za Senegalca platili 30 milijuna funti

Image
FRANCUSKI BOGATAŠ KRENUO S NOVOM POTROŠNJOM: /

Za Senegalca platili 30 milijuna funti

Zatražili istragu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gueye je Musliman i prema RMC Sportu prošle godine isto je propustio utakmicu na kojoj se pokazivala solidarnost sa spomenutim zbog navodnog gastroenteritisa. Potaknulo je to tamošnje udruge i organizacije koje se bore za prava LGBT+ osoba da ovog puta zatraže istragu.

La Nacion prenosi kako se očitovala službeno i liga i putem svog Twitter računa poslala jasnu poruku kako homofobija nije opcija, već zločin. Predstavnici Idrissa Gueye ranije su demantirali da je on bojkotirao utakmicu prošle sezone zbog istog razloga, ali još nisu komentirali njegov izostanak i ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno dizajnirani dresovi

Inače, klubovi u francuskoj Ligue 1 nosili su posebne dresove na kojima su brojevi bili otisnuti u duginim bojama kako bi pokazali solidarnost ususret internacionalnom Danu borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 17. svibnja.

"Gueye je sjajan igrač, ali vjera nije dio sporta. Svaki igrač je nosio taj dres, svaki osim njega. Trebao bi biti sankcioniran. Pokazuje da PSG i liga dopuštaju homofobiju", kazao je Eric Arassus, predsjednik LGBT sportskog saveza, piše The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Idrissa Gueye opet je napravio istu stvar.

Strogi muslimani

U nekim državama s većinskim islamskim stanovništvom homoseksualnost je ilegalna, odnosno nije dopušten odabir po tom pitanju, a neke muslimanske države idu i toliko daleko da homoseksualnost kažnjavaju čak i smrću. U Senegalu se zbog homoseksualnosti može u zatvor i do pet godina te nisu dopušteni homoseksualni brakovi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo