IDEMO, MALI VATRENI: / 'Znamo da smo jako dobri'

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Hrvatska reprezentacija do 17 godina, otvorit će nastup na Svjetkom prvenstvu u Čileu protiv domaćina. Utakmica se igra u jedan sat po ponoći sa subote na nedjelju.

17.10.2015.
11:33
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

"Sve smo prilagodili toj uvodnoj utakmici, termine treninga, odlazak na spavanje, čak sam igrače tjerao da kasnije idu leći, kako bi bili spremni za dvoboj protiv Čilea", kazao je Dario Bašić, hrvatski izbornik momčadi do 17 godina za Goal.com.

Hrvatska igra u skupini s domaćinom Čileom, SAD-om (20. listopada) i Nigerijom (23. listopada). Na SP-u su 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a u osminu finala plasirat će se po dvije najbolje momčadi iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo uživati, igrati rasterećeno'

"Svi mislimo samo na teren. Idemo utakmicu po utakmicu. No, želimo uživati u nogometu, biti rasterećeni. A znamo da samo jako dobri", rekao je Bašić koji je sa stručnim stožerom Čile gledao na snimkama.

"Gledali smo nekoliko njihovih utakmica, a nakon 3-4 poraza Čileanci su dobili novog izbornika i malo izmiješali sastav. Čile je pravi predstavnik južnoameričkog nogometa, agresivni su i vrlo dobra momčad. Cijela nacija ovdje živi za nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile je ovog ljeta bio domaćin, kasnije i pobjednik Copa Americe, velika su očekivanja i od mlade reprezentacije.

Jozić prije 28 godina stvorio generaciju "čileanaca" i okosnicu Vatrenih

"U medijima je ovo svjetsko prvenstvo iznimno promovirano. Na televiziji se sve vrti oko nogometa. Doduše, ima nekih organizacijskih problema, ali očekujem da se to popravi kad turnir počne. Očekujem pravu erupciju emocija u Santiagu, gradu od šest milijuna stanovnika", opisao je Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 28 godina, u Čileu se na Svjetskom prvenstvu pod vodstvom Mirka Jozića stvorila sjajna generacija, naslov svjetskih prvaka osvojila je reprezentacija u kojoj je igrala kasnija okosnica Vatrenih: Boban, Šuker, Prosinečki, Jarni, Štimac, Pavličić...

Image
NOVI VATRENI KUJU SE U ČILEU: /

Dvanaest dinamovaca predvodi reprezentaciju U-17

Image
NOVI VATRENI KUJU SE U ČILEU: /

Dvanaest dinamovaca predvodi reprezentaciju U-17

HRVATSKA U-17: Adrian Šemper (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Matej Hudećek (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Marko Đira (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Pasariček (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Neven Đurasek (Dinamo), Marin Šverko (Karlsruhe), Borna Sosa (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Dinamo), Dino Halilović (Udinese), Marin Karamarko (OSK Otok), Karlo Igor Majić (Dinamo), Bruno Šutalo (Hajduk), Ivan Delić (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo