IBRAHIMOVIĆU ZALUPLJENA VRATA SP-A: / Švedski izbornik rekao 'apsolutno ne' Zlatanu, a otkrio i zašto

Image
Foto: AFP

Ibrahimović posljednjih dana govori da će na SP, no čini se tek kao gledatelj

20.4.2018.
16:37
AFP
VOYO logo

Jasnije od ovog ne može – izbornik švedske nogometne reprezentacije Janne Andersson u potpunosti je zatvorio vrata Svjetskog prvenstva Zlatanu Ibrahimoviću, time je konačno i stavljena točka na 'i' trakavici koja traje već neko vrijeme, a u kojoj je sam nogometaš Los Angeles Galaxyja izražavao stav suprotan tome.

Ibrahimović se od dresa švedske izabrane vrste oprostio nakon Europskog prvenstva 2016., a Švedska kroz dodatne kvalifikacije za Mundijal u Rusiji izbacila Italiju i mimo očekivanja mnogih izborila plasman na SP. Odmah su se pojavila nagađanja da će ondje nastupiti i njihov najbolji nogometaš, i sam je Ibrahimović podgrijavao nadu mnogima svojim izjavama, no, od svega neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam je rekao da ne želi

Jasnije no ikad kazao je to izbornik švedske izabrane vrste, a prenosi fotbollskanalen:

"Zlatan i još nekolicina igrača rekli su 'ne' reprezentaciji nakon Europskog prvenstva u Francuskoj i ja njihovu odluku poštujem. Ne mogu se poistovjetiti sa onime što pišu mediji i on sam govori. Mogu sa onime smo si rekli međusobno u razgovoru kojeg smo vodili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ovo nije bilo dovoljno jasno, Andersson je odgovorio i na direktan upit ne bi li trebalo pozvati tako dobrog igrača i upitati ga bi li se vratio.

"Jasno mi je dao do znanja kako stvari stoje i ja sam se s time složio. Ako se sam eliminiraš iz nacionalne momčadi mislim da nema potrebe za novim krugom uvjeravanja. Poštujem ono što je sam rekao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno ne

"Nije me nazvao", dodao je izbornik na direktan upit je li mu se Ibrahimović javio i potom savršeno jasno odgovorio na pitanje je li u njegovim planovima za Svjetsko prvenstvo.

"Ne, apsolutno ne. Zato što je ranije rekao 'ne'. I drugi koji su to napravili nisu u mojim planovima, oni koji su rekli 'da' su ovdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo