I ŠUKEROV HNS NA STUPU SRAMA: / "U previše zemalja postoji veliki rizik od korupcije"

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
19.11.2015.
10:56
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Nevladina organizacija koja se bavi suzbijanjem korupcije objavila je da samo 14 od 209 članica FIFA-e zadovoljava minimalne kriterije, odnosno daje na uvid javnosti odgovorajuće izvještaje o tome čime se bave i kako troše novac. Naravno, među tih 14 nije Mamićev i Šukerov HNS, a prolazne su ocjene dobili Kanada, Danska, Engleska, Mađarska, Island, Italija, Japan, Latvija, Novi Zeland, Sjeverna Irska, Norveška, Portugal, Republika Irska i Švedska.

"Javnost ima pravo znati kako se troši novac"

"Postoji veliki rizik od korupcije u previše nacionalnih saveza diljem svijeta. Problem pogoršava izostanak informacija o trošenju sredstava u velikom broju saveza", poručio je direktor Transparency Internationala Cobus de Swardt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Sepp Blatter i Michel Platini

Dodatni je ovo udarac za nogomet čiju krovnu organizaciju posljednjih mjeseci trese veliki korupcijski skandal u kojem su među osumnjičenima i vodeći ljudi FIFA-e.

"Transparency International vjeruje da navijači imaju pravo znati kako savezi troše novac, kao što i cjelokupna javnost ima to pravo jer vlade ulažu novac poreznih obveznika u nogomet. Veća transparentnost smanjuje rizik od korupcije", stoju u izvještaju Transparency Internationala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo