Huliganima odzvonilo: Traže se doživotne kazne?!

Divljanje navijača Dynama iz Dresdena pokrenulo je lavinu kriznih sastanaka u Njemačkoj kojima se izgrednicima pokušava stati na kraj. Jedan od prijedloga je i doživotni izgon sa stadiona.

2.11.2011.
16:55
VOYO logo

Disciplinski odbor Njemačkog nogometnog saveza (DFB) predložio je kažnjavanje drugoligaša Dynama iz Dresdena zabranom nastupa sljedeće sezone u nacionalnom kupu (DFB-Pokal).

Posljedica je to novih izgreda koje su huligani iz redova Dynamovih navijača napravili prošli tjedan u Dortmundu, tijekom dvoboja 2. kola DFB-Pokala protiv Borussije nakon čega im je vlastiti klub zabranio odlazak na gostovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podivljali navijači su palili baklje i bacali ih na teren, kao i razne druge objekte, razorili su štandove s hranom na stadionu i tukli se s policijom.

Dynamo je kažnjen čak 12 puta u posljednje dvije sezone zbog incidenata koje su skrivili njihovi navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkom nogometnom savezu sada su očito odlučili tomu stati na kraj, a odluka o kazni bit će donesena sljedećeg tjedna.

A 14. studenog u Berlinu će se pod pokroviteljstvom saveznog Ministarstva unutarnjih poslova održati sastanak na kojem će se pokušati donijeti mjere za zaustavljanje navijačkog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Kršćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel i Kršćansko-socijalne unije (CSU) iz Bavarske čak zahtijevaju doživotne zabrane dolaska na stadion.

"Što je nasilje brutalnije, zabrana mora biti duža!", izrazio je svoj stav i bavarski ministar policije Joachim Hermann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo