HULIGANI IMALI TRI SCENARIJA ZA PREKID UTAKMICE: / Prvi je uspio, a druga dva su zastrašujuća

Image
19.6.2016.
9:38
VOYO logo

Pedesetak huligana na stadionu svoj plan prekida utakmice realiziralo su uz veliku pomoć navijača St. Étiennea, javlja Jutarnji list.

Jedan jedini razlog zbog kojeg je skupina od 50 huligana došla na stadion u St. Etienneu bio je prekinuti utakmicu. Imali su čak tri plana za to. Prvi - koji im je i uspio - bio je ubaciti baklje u teren. Da im to, kojim slučajem, nije uspjelo, oni bi uz pomoć papira ili nekih drugih rekvizita, formirali slovo "U" na tribini. Treći scenarij bi bio ulazak dijela huliganske grupe na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjeni huligani iz cijele Hrvatske

Prema informacijama, najveći dio te grupe došao je iz redova Torcide i Bad Blue Boysa, manji broj su pripadnici Kohorte uz tri-četiri pripadnika Armade. Ključnu ulogu u njihovu divljanju imali su navijači francuskog kluba St. Étienne. Naši huligani su se na vrijeme dogovorili s francuskim kolegama da im Francuzi kupe karte na svoje ime. Kao i da Francuzi unesu pirotehniku na stadion. Što su navijači St. Étiennea i učinili. Tako su olakšali posao šačici huligana, koji su bez problema ušli na stadion pokazavši karte na tuđe ime.

FOTOGALERIJA: Trenutak bacanja baklje na teren

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Trenutak kad maskirani huligan baca baklju na teren

Image

Trenutak kad maskirani huligan baca baklju na teren

JE LI OVO STVARNO MOGUĆE: Huligani s bakljama koji su nas osramotili, uopće nisu iz Hrvatske?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo preko navijača St. Étiennea lagano su organizirali nerede, te su, u samo nekoliko dana prije utakmice, započeli s organizacijom divljanja. Baš zbog toga nisu napravili izgrede na utakmici Hrvatska - Turska, jer su im francuski navijači bili nužni. Navijačima čuvari na stadionu nisu provjeravali dokumente tijekom ulaska. Tako da su huligani s kartama koje nisu glasile na njihova imena bez problema ušli.

Prije utakmice huligani su planirali izazvati veliku tučnjavu na ulicama Saint-Étiennea, ali su od toga u posljednji trenutak odustali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTOGALERIJA: Krupni kadrovi tučnjave na stadionu Geoffroy-Guichard

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo ih je biti još i više

SOA je sve prikupljene podatke o pripremi ovog incidenta poslala francuskoj policiji. Dio huligana s pirotehnikom uhićen je na ulicama grada, a ulazak huligana na teren spriječen je izlaskom specijalaca pred tribinu na kojoj su se nalazili. Specijalci su raspoređeni tek koju minutu prije bakljade.

Tek tijekom utamice policija je dobila informaciju kako se prekid planira u točno 85. minuti. Na tribinama je trebao biti još veći broj huligana, no hrvatska policija je registrirane izgrednike pozvala na sam dan utakmice, a neki od njih su prespavali u policiji, kako ne bi otišli u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna tko je započeo tučnjavu između hrvatskih navijača, koja je izbila odmah nakon bacanja baklji u teren. Moguće je da su je započeli upravo huligani, kako bi stvorili kaos i zakamuflirali se. Nakon završetka utakmice svi izlazi stadiona su bili otvoreni i gledatelji su bez provjere pušteni. Dio huligana se odmah zaputio prema Hrvatskoj, gdje ih čeka spremna policija.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo