TREBA MU PRILIKA

HSV-OVA LEGENDA JASNO PORUČILA: Dajte Haliloviću da igra, on će spasiti klub

Dugi niz godina Rafael Van der Vaart nosio je dres nizozemske nogometne reprezentacije u kojoj je igrao na poziciji ofenzivnog veznog, a istu je u dva navrata, od 2005. do 2008., odnosno od 2012. do 2015. godine držao u HSV-u.

Čini ga to pozvanim za analizu situacije u slavnom njemačkom klubu koji se nalazi na samom dnu bundesligaške ljestvice kao jedna od tek dvije momčadi bez pobjede u devet dosadašnjih susreta. Samo dva osvojena boda dovoljno su jak znak za uzbunu u klubu koji, tvrdi Van der Vaart, može pobjeći sa začelja bude li pametnije koristio hrvatskog veznjaka Alena Halilovića.

Konkurencija nije daleko

“Zaista za zabrinut zbog onog što se događa u klubu. On ne smije ispasti iz Bundeslige, a to se niti neće dogoditi počne li sakupljati bodove. Razlika za konkurencijom nije tako velika”, prenosi Spox riječi aktualnog člana danskog Midtjyllanda za Bild.

Nizozemac pritom nudi svoju verziju pobjedničkog recepta.

Mora mu se vjerovati

“Vrlo dobro poznajem Halilovića iz španjolske lige. Ukaže li se njemu povjerenje dokazat će da je sjajan igrač i donijeti kreativnost i opasnost po suparnički gol u HSV-ovoj igri. Momčad mu mora vjerovati i skinuti pritisak s njegovih leđa. Kad se to dogodi, uvjeren sam, igra HSV-a postat će bolja i donijet će ploda”, poručio je Van der Vaart.

Halilović je za HSV odigrao sedam utakmica ove sezone, od čega šest bundesligaških i jednu u Kupu uz prosjek od 23 minuta na travnjaku.

Povratak na Net.hr