TRAGIČAR RIJEKE / 'Nisam zaslužio crveni! Livaja je mene prvi povlačio. Prihvaćam krivicu i ne bježim od nje, ali sudac nije imao respekt prema meni'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija, Škorića, Kalinića ili Livaje, da bi to završilo na usmenoj opomeni'

27.5.2022.
21:22
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Rijekin kapetan Hrvoje Smolčić jedan je od tragičara sinoćnjeg finala Hrvatskog kupa u veličanstvenom poljudskom ambijentu. Još u prvom poluvremenu je zaradio dva glupa žuta kartona te ostavio svoju momčad na cjedilu, u trenutku kad je Rijeka već bila u rezultatskom zaostatku.

Image
NE ČUJEM DOBRO /

Čekali su na ovo u Splitu jako dugo i napokon su dočekali: 'Rijeka nije htjela igrati, ne znam zašto. Razočarali su me. Trebalo je završiti 8-1'

Image
NE ČUJEM DOBRO /

Čekali su na ovo u Splitu jako dugo i napokon su dočekali: 'Rijeka nije htjela igrati, ne znam zašto. Razočarali su me. Trebalo je završiti 8-1'

Dva glupa žuta Smolčića

Prvu opomenu dobio je u 26. minuti, nakon žustrog prigovora sucu FranuJoviću, dok je druga stigla u 41. minuti, kada je posve nepotrebno i izvan terena (bio je jedno 3-4 metra van terena) za dres povlačio MarkaLivaju. Bilo je tada jasno kako će Rijeka teško doći do preokreta ili barem izjednačenja, što se u nastavku i potvrdilo, Hajduk je slavio s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U današnjoj objavi na Instagramu, Smolčić se još jednom ispričao svim navijačima Rijeke, isto je napravio i pri svom izlasku iz igre u Splitu.

Nervozni kapetan Rijeke

Inače, od samog početka vidjelo se da je kapetan Rijeke pretjerano nervozan i da bi moglo završiti na loše po njega. Gubio je živce na svaku sudačku odluku, prigovarao i ulazio u verbalne sukobe. Na kraju ga je to koštalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smolčić se još pri izlasku s terena ispričavao navijačima, a sada je to napravio i na društvenim mrežama. Uz to, smatra kako nije zaslužio crveni karton te je otkrio jedan detalj uoči isključujućeg kartona. 

Image

"Želio bih se ispričati svim navijačimaRijeke na neinteligentnom potezu koji nas je jučer udaljio od trofeja. Svjestan sam koliku sam pogrešku napravio i imam potrebu svima se javno ispričati. Vjerujem da su svi svjesni da su u finalu emocije jako velike, isto kao i želja za pobjedom. U svemu tome očito sam želio previše i to nas je na kraju koštalo. Prihvaćam krivicu i ne bježim od nje, ali se moram osvrnuti na ta dva žuta kartona koja sam dobio", napisao je Smolčić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da sudac nije imao respekt prema meni'

"Prvi žuti sam dobio zbog prigovora sucu Joviću, finale je strast i emocija, s kojim se mora znati nosit ii sam sudac. Kapetan je taj koji mora stati ispred ekipe ako smatra da sudac 'zakida' njegovu ekipu, isto to sam napravio i ja te radi prvog prigovora dobio žuti karton i to po meni nije opravdano. Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija, Škorića, Kalinića ili Livaje, da bi to završilo na usmenoj opomeni. U toj situaciji rekao sam sucu 'mene ne moraš poštivati, ali ovaj grb hoćeš' te nakon toga dobio karton. Drugi žuti karton također smatram da nije opravdan jer to nije intenzitet da bi jedan igrač nakon tog povlačenja i tog starta završio finale, "napisao je kapetan Rijeke pa otkrio da je Livaja njega povlačio.

Image

"Na snimci se vidi da je Livaja mene prvi povukao za dres (što naš europski sudac to nije vidio) i stvorio prednost ispred mene, te sam i ja refleksno povukao njega i time završio svoj nastup, a samim time uvelike otežao ekipi. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ja sam svoje iznio, nažalost to nije utjeha ni opravdanje jer na kraju Hajduk osvojio taj trofej. Nažalost, uz sve ovo to nije bio naš dan, nismo bili pravi i Hajduk je zasluženo pobijedio i na tome im sportski čestitam. Moram se zahvaliti svima koji su mi u ovoj situaciji pružili podršku, pored obitelji i prijatelja, tu najviše mislim na Armadu koja mi je pružila pljesak u jako teškom trenutku", zaključio je Smolčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo